Jasper Tettero geniet met volle teugen van zijn doorbraak in Wippolder 1.
Jasper Tettero geniet met volle teugen van zijn doorbraak in Wippolder 1. "Ik ben nooit het grootste talent geweest, maar merk hier wel dat mijn inzet door medespelers en staf wordt gewaardeerd." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Laatbloeier Jasper Tettero geniet van zijn doorbraak bij Wippolder

Algemeen

DELFT - Ook dit seizoen draait Wippolder weer keurig bovenin mee in de tweede klasse. Met nog negen duels te gaan, bedraagt de achterstand op koploper HVV één punt. Jasper Tettero droomt van het kampioenschap. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Ook afgelopen zondag eindigden de blauwwitten aan de goede kant van de score, al maakten ze het zich volgens Tettero wel onnodig moeilijk. “In de eerste helft hadden we een groot veldoverwicht, maar slaagden we er niet in om de vele kansen te benutten. Gelukkig kreeg ik nog voor rust de bal na een interceptie bij Anthony Sintniklaas, die een goede goal maakte. Doordat we vergaten afstand te nemen, bleven zij erin geloven en was het in de tweede helft vooral bikkelen geblazen.”
En ook dat aspect van het spel is iets dat Wippolder goed ligt: als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. “Dat is inderdaad iets wat we als ploeg ook beheersen. Ik denk dat dat komt doordat we echt een eenheid zijn, zowel binnen als buiten de lijnen. We zijn echt een vriendengroep en het mooie is dat dat niet alleen voor het eerste elftal geldt, maar voor de hele selectie.”

Vriendenploeg
Na afloop van de krappe zege op Concordia was het dan ook nog lang feest op sportpark De Pauwmolen. “Dat begon eigenlijk al voor de wedstrijd, toen het vierde elftal officieus het kampioenschap behaalde en de club had vooraf al geregeld dat er een mooie derde helft zou zijn na de wedstrijd. Het is superleuk om dan te zien dat het hartstikke druk is, niet alleen met spelers uit de selectie en supporters, maar ook met jongens uit de hogere jeugdelftallen.”
Dat is iets waar trainer Mark Moen, die begin dit jaar na een succesvolle periode bij VUC de scepter overnam van Ronald Hes, een belangrijke rol in vervult. “Want voor mij is wel duidelijk dat de trainer niet alleen oog heeft voor het eerste elftal, maar de hele vereniging vooruit wil helpen. Daarbij hamert hij op het teambelang en een goede sfeer. Het mooie is dat zijn aanpak, maar ook zeker die van zijn assistent Sandro Tarantino, goed aanslaat bij heel de vereniging.”
Ook voetbaltechnisch zit het volgens Tettero wel goed. “Hij heeft een heel positieve, aanvallende spelopvatting. Hij wint liever met 5-4 dan met 1-0 en hij is ook heel scherp op de tactische details. Daarnaast is hij ook nog een heel fijne vent.”

Doorbraak
Tettero zelf beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak in het Vlaggenschip van Wippolder. “Onder Marcel de Letter speelde ik voornamelijk in het tweede, waarmee we kampioen werden, maar kwam ik ook wel aan mijn minuutjes in het eerste. En onder Ronald Hes kregen we natuurlijk te maken met corona en ik persoonlijk met een klaplong. Daarnaast stonden er met Mike Mesker en Tristan Croes natuurlijk geweldige spelers op ‘mijn’ plek. Inmiddels denk ik dat ik dit jaar wel ben uitgegroeid tot een vaste waarde. Dat voel ik ook aan de waardering van mijn medespelers en de staf en ik vind het best bijzonder: tot aan de B-junioren speelde ik nooit in de hoogste elftallen, maar door hard te werken sta ik nu toch in Wippolder 1.”
In dat elftal is Tettero zo iemand die je er altijd maar beter bij kunt hebben. “Ik sta samen met Guy Muller vlak voor de verdediging en daar komen mijn kwaliteiten denk ik wel goed naar voren. Met mijn lengte van twee meter ben ik sterk in de lucht. Daarnaast heb ik uitschuifbenen, waarmee ik er vaak tussen zit en beschik ik over een goede dosis duelkracht. Hiermee hoop ik van dienst te kunnen zijn voor het team.”

Coaching
Daarnaast is Tettero, die snel zijn plek heeft gevonden in het eerste elftal, ook iemand die regelmatig coacht. “We hebben een selectie met een wat oudere garde en veel jonge jongens. Daar val ik met mijn drieëntwintig jaar een beetje tussen, maar vanuit mijn positie heb ik het idee dat ik goed overzicht over het veld heb. Daarbij heb ik een aantal jaar de jeugd getraind en heb ik op termijn ook de ambitie om mijn UEFA C te halen. Het leuke is dat er vanuit de jeugd nu jongens bij de selectie komen die ik zelf heb getraind.”
Momenteel staat Wippolder dus tweede, op vier punten van koploper HVV, maar de Pauwmolenbewoners hebben nog een wedstrijd tegoed. “En ik ben ervan overtuigd dat HVV niet alles gaat winnen. Als je deze poule een beetje volgt, is wel duidelijk dat iedereen van iedereen kan winnen. Wij moeten ervoor waken dat we geen onnodige averij oplopen; dan is het kampioenschap zeker een reële mogelijkheid.”
Qua promotie zou Wippolder er weinig aan hebben, omdat de blauwwitten volgend seizoen instromen in de tweede klasse zaterdag. “Ik denk dat dat goed is voor de club. Op zaterdag is het makkelijker om na de wedstrijd te blijven hangen en dat zal de sfeer alleen maar nog beter maken.”