Hoeve Ackerdijk
Hoeve Ackerdijk

Kinderopvang met een groene visie

Algemeen

SCHIPLUIDEN - Kinderopvang Hoeve Ackerdijk bevindt zich op een biologisch melkvee bedrijf tussen Delft en Rotterdam. De kinderopvang is een schone en sfeervolle opvang waar kinderen genoeg ruimte hebben om te ravotten, te knutselen en om samen op avontuur te gaan op de boerderij.

Vanuit de opvang kunnen de kinderen het kippenhok zien en de koeien. Op de binnenplaats wordt ook geprobeerd om de buitenomgeving naar binnen te halen. Hoeve Ackerdijk biedt de kinderen een levendige, veelzijdige en uitdagende speel- en leeromgeving. Op de binnenplaats is meer dan genoeg ruimte voor de kinderen. De boerderij is een bijzondere plek voor kinderen om op te groeien.

Groene visie
Hoeve Ackerdijk wil haar kinderen iets meegeven van het boerderijleven en het buitenleven. Door de dieren en de moestuintjes op de boerderij leren de kinderen over het ritme van de natuur en de dieren. Hoeve Ackerdijk beschikt over een eigen buitenspeelruimte die op natuurlijke wijze is ingericht met een klimboom, zandbak, watertafel, speelheuvel met een tunnel en een ontdekkingsruimte met planten. De pedagogische medewerkers van de opvang ondersteunen de groene pedagogische visie. Er vindt jaarlijks een scholing plaats op het gebied van groene pedagogiek, bedrijfshulpverlening en EHBO.

Benieuwd?
Bent u benieuwd naar Kinderopvang Hoeve Ackerdijk? Wilt u misschien een kennismakingsgesprek? U kunt mailen naar info@kdvhoeveackerdijk.nl, bellen naar 015 364 62 71 of bellen naar 06 231 893 64. Hoeve Ackerdijk bevindt zich aan de Rotterdamseweg 223.