De Energieke Makelaars in training
De Energieke Makelaars in training

Team Van Daal bereidt zich voor op 100 km Ringvaart Regatta

Algemeen

DELFT- Met haar vestiging in het centrum van Delft is Van Daal Makelaardij een begrip in Delft en omstreken. Van Daal Makelaardij gaat ervoor onder de slogan “De Energieke Makelaar”. Menig sportclub of evenement in Delft wordt door de energieke makelaar gesteund en gesponsord. Hieruit blijkt de maatschappelijke betrokkenheid en het enthousiasme voor energieke Delftse sporters van het Delftse kantoor. Recent werd een sponsorovereenkomst gesloten met de studenten van de Delftse Roeivereniging Laga, die de OC&C Ringvaart Regatta organiseren. 

Een must
Deze wedstrijd is ontstaan in 1976 vanwege het honderdjarig bestaan van Laga. Om dit groots te vieren daagde Laga de Leidse studentenroeivereniging Njord uit voor een race over honderd kilometer. De wedstrijd staat bekend als de langste onafgebroken roeimarathon ter wereld en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip voor heel roeiend Nederland. Hij is toegankelijk voor ervaren en onervaren roeiers. Vele roeiers en niet-roeiers zien deze wedstrijd als de uitdaging die ze eens in hun leven aangegaan moeten zijn. Jaarlijks doen er ongeveer achthonderd binnen- en buitenlandse roeiers mee.

Zware kilometers
De wedstrijd over een lengte van honderd kilometer begint in Leiden, waarna De Kaag wordt overgestoken om op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder te komen. Na een “rondje” Ringvaart via Schiphol, wordt De Kaag opnieuw aangedaan op weg naar Leiden en Leidschendam, om uiteindelijk na een zware honderd kilometer te finishen in Delft. Hoewel de Regatta een non-stop race is, moet er gepauzeerd worden bij de sluis van Leidschendam. Hier worden de boten door vrijwilligers van Laga over de sluis gedragen, waarna begonnen kan worden aan de laatste twaalf kilometer richting Delft. De wedstrijd telt mee voor het Klassement Marathonroeien en het Klassement Marathonwedstrijden.

Trainen op de Schie
Roelant Feldbrugge, kandidaat makelaar bij Van Daal Makelaardij, heeft in Delft gestudeerd en bij Laga geroeid. Hij heeft de makelaars van Van Daal enthousiast gemaakt om als bedrijfsteam mee te doen aan deze marathonwedstrijd. Als u langs de Schie fietst, is er een grote kans dat u de energieke makelaars op het water bezig ziet. Ze worden getraind door de studentenvrienden van Roelant en bereiden zich zo voor op deze enorme uitdaging. De 47ste Ringvaart Regatta vindt plaats op 25 mei.

Genieten van de polder
De ringvaart is een kanaal rond een polder. Een vaart wordt aangelegd bij de droogmaking van een polder en heeft blijvend de functie om het teveel aan water dat uit de polder weggepompt wordt op te vangen en af te voeren. De vaart is daarvoor verbonden met een afvoerkanaal. Tijdens de wedstrijd kan men daarom wellicht ook nog genieten van de weidse uitzichten in de polder. Maar of men daar oog voor zal hebben is gezien de zwaarte van het parcours nog maar zeer de vraag....  

Contact
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 8.45-17.15 u;
Zaterdag: 10-15 u.