Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT- Als 6-jarig jochie kwam Richard (48) in dit huis wonen. Nu de laatste bewoner, zijn moeder, in het verzorgingscircuit is terechtgekomen, moet het worden verkocht. “Het is gewoon een heel prettig huis”, vat hij kort en bondig samen waarom hij er altijd met veel plezier heeft gewoond.

Richard neemt de honneurs waar voor zijn moeder, die geen onbekende is in Delft. “Mevrouw Rita Slob stond in de Top 10 van bekende Delftenaren. Ze heeft een lintje gekregen van burgemeester Van Bijsterveldt omdat ze zestig jaar verbonden was aan dansschool Wesseling”.

Kleine dingen die het doen
Het woongenot zat ‘m volgens Richard in kleine dingen. De ruimte in de woning, de Titus Brandsma school die nog steeds om de hoek zit, het nabijgelegen park met mooie vijver dat toen nog een sportpark was, het vroegere buitenbad Kerkpolder, waar nu volkstuinen zijn gevestigd, het centrum van de stad op maximaal twee kilometer afstand. “Je bent aangesloten op de grote stad, en toch redelijk buiten”, zo verduidelijkt hij. “Winkelcentrum Buitenhof zit in de buurt, met een Jumbo, ijswinkel, viszaak en kapper”. Een niet geheel onbelangrijk punt voor woongenot vindt hij verder de fijne buurt. “Deze is heel betrokken. De mensen leven met elkaar mee en de meesten kennen elkaar”. Verder noemt hij de zonnige achtertuin op het zuiden. “Vanaf het middaguur komt de zon erin. Vroeger had mijn moeder er veel bloemen in staan en was het een fleurige, zonnige tuin in de zomer”.

Degelijke kwaliteit
Richard noemt de basis van de woning goed. Omdat zijn vader werkzaam was bij een bouwhandel, stond het buiten kijf dat de destijds nieuwe keuken en badkamer van degelijke, goede kwaliteit waren”. “Toen kwam er een luxe keuken in met Italiaans graniet. De badkamer werd met Villeroy en Boch uitgerust. Ook de tegels in hal, keuken en toilet zijn van Villeroy en Boch. Ik heb deze zelfs nog gemaakt zien worden in de fabriek in Duitsland, waar ik op uitnodiging was. Ik herkende het patroon”. Ook een dakkapel mocht niet ontbreken. Op de bovenste verdieping is overigens nog een luik naar een vliering, waar nog de nodige bergruimte is. Voor de gehele bovenverdieping geldt dat er voldoende ruimte is. “Heel goed te doen voor een gezin met kinderen”, aldus Richard.

Veilige open haard
Zo’n acht jaar geleden kwam er een nieuwe visgraat houten parketvloer in de woonkamer. Hier bevindt zich ook de open haard met deurtjes. “Kind- en diervriendelijk”, aldus Richard. “Na een avondje branden doe je de deurtjes dicht en kun je met een gerust hart gaan slapen. Alles dooft vanzelf en je hoeft niet bang te zijn voor brand door vonken die eruit spatten”.

Verdere gemakken
Met de isolatie van de woning zit het goed. Dakisolatie en dubbel glas zorgen voor Energielabel C. Parkeren van de eigen auto is geen probleem, door de garage aan de voorzijde. Met recreatiegebied Midden Delfland in de directe omgeving is er nog van veel meer groen te genieten buiten de al nabijgelegen parken Buitenhof en Kerkpolder.

Van Rijslaan 9, Delft
Vraagprijs is: 550.000 k.k.
Woonoppervlak is: 136m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding