Marvin van der Krogt heeft aan alles gedacht! Bij een Oud & Nieuwfeest horen bollen en bubbels! Overigens speelt de hoofdmacht van de stadionclub tijdens deze middag geen wedstrijd. (foto: Koos Bommelé)
Marvin van der Krogt heeft aan alles gedacht! Bij een Oud & Nieuwfeest horen bollen en bubbels! Overigens speelt de hoofdmacht van de stadionclub tijdens deze middag geen wedstrijd. (foto: Koos Bommelé)

DHC viert Oud & Nieuw op 10 april

Algemeen

DELFT - DHC viert volgende week zondag Oud & Nieuw. Vanaf 15.00 uur is iedereen met een gevoel bij de stadionclub meer dan welkom voor een ouderwets gezellige middag en avond.

Een beetje ingetogen is Marvin van der Krogt, lid van het interim-bestuur, wel. “Want wie zijn wij om mensen bij hún club uit te nodigen? Aan de andere kant horen wij ook verhalen van DHC’ers die zich er niet meer welkom voelen, terwijl de club juist ook díé ‘groen-zwarten’ nodig heeft om weer een vereniging te kunnen zijn.”
Daarom is het idee ontstaan om Oud & Nieuw samen te brengen. “Het idee is om mensen die vanuit het verleden een gevoel bij de club hebben - of dat nu als speler, trainer, vrijwilliger, ouder of supporter is - samen te brengen met de mensen die nu de vereniging vormen. Toen we als interim-bestuur aan de slag gingen, was het vijf voor twaalf; nu is het in onze ogen twaalf uur en wat doe je dan? Dan vier je Oud & Nieuw,” zegt Van der Krogt met een knipoog, maar in alle ernst.
Tijdens de middag geeft het interim-bestuur een inkijk in de koers die het met de vereniging voor ogen heeft. “Hierbij staan verbinding tussen mensen en het verenigingsgevoel centraal. Op historie alléén bouw je geen toekomst en juist die toekomst willen we veilig zien te stellen. Daarbij past DHC momenteel bescheidenheid en realisme.”
Bovenal is de middag bedoeld om dat verenigingsgevoel – opnieuw? – aan te wakkeren. “We hopen de drempel te verlagen, zodat het een samenzijn wordt van mensen met een gevoel bij DHC, die elkaar vroeger wekelijks op de Bras zagen, maar nu niet meer. Daarbij denken we dat er met onze plannen een reële kans is om de vereniging weer fit te krijgen.”
Van der Krogt benadrukt dat iedereen welkom is. “Daarbij moet duidelijk zijn dat of je nu een verleden bij de club hebt of niet; er is voor iedereen – los van voetbalkwaliteit, maar mét normaal gedrag - ruimte bij DHC.”