Afbeelding

Delvenaar in beeld: Klaartje de Looze (61)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de binnenstad?
“Ik ben onderweg naar mijn zoon, die werkt in een restaurant hier in de binnenstad en ik wil kijken of ik daar twee lunchbonnen kan kopen voor twee verjaardagen die ik binnenkort heb.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat zijn er heel veel, maar als ik echt moet kiezen ga ik toch voor de Beestenmarkt. Ik kom daar graag, met name wat later op de dag, rond borreltijd en eventueel ergens nog een hapje eten, heerlijk vind ik dat.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Ik doe mee aan een theaterproductie in Haarlem. Het is een voorstelling op grond van Opera, dus zang maar in combinatie met acteren. Zelf zit ik in een amateurkoor, maar de solisten zijn professionals. Komend weekend hebben we alle avonden een voorstelling en daar heb ik onwijs veel zin in.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“De oorlog in Oekraïne en hoe vreselijk dat is, waar gaat het naar toe? Ik ben niet bang dat het naar Nederland komt, maar met die Poetin weet je het nooit, hij is zo onvoorspelbaar.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Als het zou kunnen Nelson Mandela, vanwege zijn enorme veerkracht, vergevingsgezindheid en positieve instelling. Hij is toch een icoon.”

Wie zou u een complimentje willen geven?
“Ik zou alle drie mijn kinderen een complimentje willen geven, gewoon omdat ze het zo goed doen en onwijs lief voor mij zijn.”