Anna Bernard in de Koornbeurs (Foto: Koos Bommelé)
Anna Bernard in de Koornbeurs (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Anna Bernard

Algemeen

Anna Bernard (36) Is Coördinator van Popronde Delft. Al jaren zorgt zij als coördinator dat alles goed verloopt en ook op 31 maart is zij erbij.

Waarom hier op de foto?
“Ik sta hier bij de Koornbeurs. Dit is de plek waar het voor mij allemaal begon op het gebied van organiseren. Ik heb daar jaren de bandprogrammering gedaan en op een gegeven moment werd ik benaderd door Popronde en zij vroegen of ik dat ook wilde doen voor hun in Delft.”

Wat houdt de Popronde in?
“Het is een rondreizend festival in Nederland dat ook in Delft plaats zal gaan vinden. Hier krijgen bands de kans om zichzelf te laten zien en te laten horen. Het is de ideale manier om nieuwe muziek te ontdekken en voor de bands om meer naamsbekendheid te krijgen.”

Waar gaat het plaatsvinden?
“Op negen locaties zal er opgetreden worden, denk aan cafés en zelfs op een rondvaartboot.”

Wat is jou rol als coördinator?
“Vanuit de landelijke organisatie krijg ik een lijst van ongeveer 100 tot 150 bandjes die zijn uitgekozen door de selectiecommissie. Ik luister altijd naar de muziek van de bands en ga dan langs bij de verschillende locaties in Delft. Ik probeer samen met de locatie te kijken wat voor soort muziek erbij past en hoeveel mensen er aanwezig kunnen zijn.”

Wat doe jij op de avond van de Popronde?
“Ik ben de avond zelf ook aanwezig met een aantal vrijwilligers. Verspreid in groepjes staan wij op verschillende locaties. We zorgen dat de bands op tijd optreden en als er een probleem is dat de vrijwilligers niet kunnen oplossen, schakelen zij mij in. Voor technische problemen staat er altijd een busje klaar met mensen van de techniek.”

Hoe kunnen de mensen een ticket bemachtigen?
“De toegang is gratis. Er is gedurende de avond mogelijkheid om via onze actie op giro555 te doneren. Als je meer dan de prijs van een Popronde ticket doneert (€5,-) , krijg je een kaartje voor de Popronde op 31 maart. Deze wordt betaald door OGD ict-diensten. Bestel verder lekkere drankjes aan de bar, de gehele omzet gaat naar giro 555.”

Naar wat voor soort muziek luister jij het liefst?
“Dat is nogal gevarieerd. Ik vind het leuk om naar livemuziek te gaan en vind Garagepunk en Rock-’n-roll dan helemaal te gek. Maar ik kan bijvoorbeeld goede jazz, latin, hiphop of klassieke muziek ook erg waarderen.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou ervoor zorgen dat er een podium is voor livemuziek waar mensen geïnspireerd kunnen raken en mooie dingen kunnen zien en horen.”