Martijn Langstraat speelde voor Vitesse Delft en Den Hoorn én is nu actief bij Oliveo: "Ik heb deze clubs in mijn hart gesloten". (foto: Roel van Dorsten)
Martijn Langstraat speelde voor Vitesse Delft en Den Hoorn én is nu actief bij Oliveo: "Ik heb deze clubs in mijn hart gesloten". (foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Martijn Langstraat?

Algemeen

PIJNACKER - In de luwte werken, dat had Martijn Langstraat (47) als speler al, dat heeft hij nu als trainer nog steeds...

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat momenteel heel goed. Ik heb sinds drie jaar een relatie, al ken ik mijn vriendin al heel lang. Tijdens de corona-crisis hebben wij veel samen gezeten en wij zijn nog steeds bij elkaar. Dus ja, het gaat goed. Ik werk als teamleider bij Vreugdenhil Young Plants. Wij kiemen zaadjes die uiteindelijk plantjes worden, enten planten en hebben een groot assortiment Pick-&-Joy groenteplantjes. Dat zijn plantjes die je thuis neer kan zetten en waar je zo de vruchten van kan plukken. Van Cherrytomaatjes, pepertjes tot snack-komkommers.”

Langstraat begon bij sv Den Hoorn: “Bij sv Den Hoorn heb ik tot en met de C-jeugd gespeeld, daarna ben ik overgestapt naar Vitesse Delft. Daar was Wim van Zinnen vier jaar lang mijn trainer, die jaren waren echt geweldig. Vitesse stond er toen qua jeugd niet goed voor, Wim heeft daar verandering in gebracht. Als linksbenige verdediger mocht ik als A-junior soms al met het eerste mee. Eenmaal in de senioren kwam ik de A-selectie. Het eerste half jaar in het tweede gespeeld, maar trainer Peter van Velzen haalde mij naar het eerste. Ik heb vijf seizoenen bij Vitesse in het eerste gespeeld, vervolgens ben ik weer naar Den Hoorn gegaan. Ik ben geboren in Delft, maar getogen in Den Hoorn. Daarom kende ik veel mensen in het dorp, dat maakte de overstap makkelijker. Zeven seizoenen lang in het eerste gespeeld om vervolgens toch weer terug te keren naar Vitesse Delft. Onder trainer Peter Klomp nog twee jaar met grote regelmaat in het eerste van Vitesse gespeeld. Het was vervolgens de bedoeling dat ik trainer van het tweede elftal van Den Hoorn zou worden. Maar je voelt het al aankomen; omdat er personele problemen waren ben ik weer gaan spelen. Zo heb ik tot mijn 36ste bij Den Hoorn in het eerste gespeeld.”

- Een lange carrière, heeft dat nog hoogtepunten opgeleverd?
“Een kampioenschap met Vitesse in de Tweede Klasse. Toen ik vanuit de jeugd bij de selectie kwam speelde Vitesse in de Hoofdklasse. Maar ik heb ook een paar degradaties meegemaakt, waardoor we ook een keer kampioen konden worden. Met Den Hoorn ook een aantal finales in de nacompetitie gespeeld, maar die allemaal verloren. Hoe dat komt? Ik denk dat wij kwalitatief niet goed genoeg waren, terwijl wij met Klaas van Balen, Bert Jan Nolder, Ed van Winden en talenten zoals Nick van der Reyken en Roberto Beek best een aardige ploeg hadden.”

- Wat voor speler was je?
“Heel gedisciplineerd, met een grote werklust en goed inzicht. Geen uitzonderlijke voetballer, maar ik stond als verdediger vaak goed. Met goede spelers zoals Harry Garnaat, Peter den Os, Gerard Gronsveld, René Slegtenhorst, Ed Wittenberg, Ronald Vermeulen, Stefan Berkhout, Rudi Smit, Ralph de Vreede, de Poldervaartjes en Hans van Dam mogen spelen.”

- Uiteindelijk werd je trainer?
“Ja, ik ben lang jeugdtrainer bij de A-jeugd van Den Hoorn geweest. Daarna ben ik assistent geweest van Harrie Biemans, die trouwens geweldige oefenstof had, Pim van Hoorn en bij Ronald Hes, met wie ik vijf jaar lang fantastisch heb samengewerkt. Nu werk ik als trainer van het tweede elftal van Oliveo, ik heb het geweldig naar mijn zin bij de club. Nee, ik heb geen ambitie om hoofdtrainer te worden, laat mij maar lekker in de luwte werken.”

- Wat doe je verder nog?
“Power Row in de sportschool en af toe hardlopen. Dat is lekker laagdrempelig.” (RvD)