Het Excelsior-terrein
Het Excelsior-terrein

Voortgang Sportpark Biesland

Algemeen

DELFT - Wie de afgelopen weken vanaf de A13 het sportpark zag liggen, of even langsfietste bij Sportpark Biesland zal denken: Wat is er de afgelopen periode nu eigenlijk gebeurd op het terrein? “Heel veel, alleen niet direct zichtbaar”, zo horen we vanuit CKV Excelsior. 

Vorderingen
“Alle kabels voor de lichtmasten, die inmiddels ook staan zijn gelegd, en de drainage zit ook in de grond. Verder zijn de tegelpaden die konden worden aangelegd klaar. Sommige stukken voetpad kunnen pas worden gedaan als al het grondwerk inclusief de aanvoer van de kunstgrasmat klaar is. Het terras voor het clubhuis is helemaal opnieuw bestraat en ligt er strak bij.”

Het veld
Er is ook begonnen met de opbouw van het veld. “Dit houdt in, dat nadat het zandbed keurig glad is getrokken er een lavalaag op wordt aangebracht. Hierop wordt dan een foamlaag aangebracht waarop het kunstgras komt te liggen. Als alles volgens planning verloopt wordt op dinsdag 15 maart begonnen met het leggen van het kunstgras.”

Schrederhof
Omdat gezien alle restricties die er waren met de start van de werkzaamheden in verband met corona er geen officieel moment is geweest voor de start van de werkzaamheden, is er voor gekozen om dit te doen op dinsdag 15 maart om 14.00 uur. Door wethouder Karin Schrederhof zal dan de eerste strookkunstgras worden gelegd. Wie hier bij wil zijn vanuit de vereniging is van harte welkom.

Planning
Als alles volgens planning verloop worden op zaterdag 9 april dan de eerste oefenwedstrijden gespeeldop het nieuwe complex. Op zaterdag 23 april zal dan de officiële opening zijn voorafgaande aan de wedstrijd van Excelsior 1.