Hardlopen in een groep zorgt voor gezelligheid
Hardlopen in een groep zorgt voor gezelligheid

Beginnerscursus hardlopen bij DIJC-Bertus

Algemeen

DELFT - “Het voorjaar is begonnen, de vogeltjes fluiten, en we kunnen weer onbeperkt in groepsverband naar buiten!”

Twee of driemaal per week 1,5 uur buiten bewegen in een matig intensief tempo. Dat biedt DIJC-Bertus bij de beginnerscursus hardlopen. Je loopt in een groep, en dat geeft veel gezelligheid. Iedereen kan meelopen, ook als herintreder na een blessure bijvoorbeeld. De opbouw is heel rustig en geleidelijk. En dan na ongeveer 12 weken kun je 5 kilometer hardlopen.

Training
De beginnerscursus wordt gegeven door gediplomeerde zeer ervaren trainers en start op dinsdagavond 15 maart om 19.30 uur. Aan het einde kun je meedoen aan de Bertusloop van zondag 26 juni. Naast de trainingsavond loop je een of twee keer per week voor jezelf. De startlocatie is bij partycentrum Onder Ons aan de Kerkpolderweg 8. De kosten voor de cursus zijn 10 euro. Na de cursus kun je nog gratis meetrainen tot 1 juli.

Vereniging
D.IJ.C. Bertus is ontstaan uit een fusie van de Delftse IJsclub (1886) en Sportclub Bertus (1971). Van oorsprong dus een ijsvereniging, maar tegenwoordig voornamelijk actief als hardloopclub met zo’n 150 leden. Het motto is: presteren mag en kan, maar hoeft niet! Het gezellige en sociale aspect vinden ze bij Bertus minstens zo belangrijk. De vaste trainingsavond is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Op vrijdagavond vanaf 19.30 uur wordt er in verschillende groepen volgens het trainingsschema een duurloop gedaan. Op zaterdagochtend wordt er met een groep getraind, vanaf 10.00 uur. Daarnaast organiseren ze trimlopen, o.a. iedere 4e en 5e zondag van de maand. Deze trimlopen zijn voor leden en niet-leden.

Voor meer informatie kijk je op www.dijc-bertus.nl Opgeven doe je door een mailtje te sturen naar info@dijc-bertus.nl.