Bolland & Bolland samen met de organisatie: Martin Reitsma en Els de Wit
Bolland & Bolland samen met de organisatie: Martin Reitsma en Els de Wit

Bolland & Bolland ontvangen een Lifetime Achievement Award

Algemeen

Op 20 maart a.s. zal aan Rob en Ferdi Bolland op Kasteel Oud Wassenaar een Lifetime Achievement Award worden uitgereikt.    

Toonaangevende muziekbladen zoals OOR, Soundz, Lusf for Life en Zingmagazine, popjournalisten van naam zoals Jean Paul Heck, Koen Poolman, Robert Haagsma en Tom Blomberg en diverse belangrijke popinstituten in ons land hebben na overleg met initiatiefnemer – muziekjournalist en organisator Martin Reitsma  - besloten om hun naam en medewerking te verlenen aan de toekenning van deze Lifetime Achievement Award. Deze zal hen op 20 maart a.s. op Kasteel Oud Wassenaar worden uitgereikt. Het jury-rapport is zeer lovend en prijst Bolland & Bolland voor hun grote betekenis binnen de popmuziek, zowel nationaal als internationaal.  

Bolland & Bolland hebben zich vanaf 1971 met hun succesvolle muziek, teksten, composities en producties bijzonder onderscheiden en verdienstelijk gemaakt binnen de nationale en internationale muziekscene. Hun composities zijn belangrijk geweest voor het positieve aanzien en succes van de Nederlandse popmuziek in binnen- en buitenland. Niet voor niets wonnen zij vanaf 1985 vijfmaal op rij de Conamus Exportprijs. Zij verkochten in hun 50-jarige carrière wereldwijd meer dan 67 miljoen platen met hits in meer dan 40 landen.  Ook zagen miljoenen bezoekers in verschillende landen de succesvolle musicals met hun muziek en songs. In 2021 kwam het duo als gevolg van de ziekte van Rob Bolland weer bij elkaar en nam een goed ontvangen nummer op met als titel ‘Misschien huil ik niet hard genoeg’. Ook vernam het duo dat hun song ‘In the army now’ te horen zal zijn in het vijfde seizoen van de Netflix-serie The Crown en wordt hun hit song “Rock me Amadeus” gebruikt in de Amerikaanse serie ‘Stranger Things’. Samen werken de broers momenteel aan een nieuwe grootschalige musicalproductie “Rock me Amadeus” over hun Weense ster Falco, die gaat spelen in Oostenrijk en Duitsland met opties voor Japan, Zuid Korea en USA.   

Uitreiking Award
De Lifetime Achievement Award zal aan hen worden uitgereikt op Kasteel Oud Wassenaar tijdens een muzikaal programma op zondag 20 maart a.s. waarbij zij ook zelf zullen optreden, evenals de band RockBoulevard, zanger Eddy Ouwens, Ferry Lever, muzikant van de Delftse Tee Set en After Tea en de band Road Trippin’ De Haagse stadsdichter Victor R. Meijer draagt een gedicht voor. Het geluid wordt verzorgd door BBSound.

Meer info over de toekenning van deze award en de uitreiking daarvan op Kasteel Oud Wassenaar via m.reitsma@outlook.com

Prijsvraag Bolland & Bolland

De organisatie van het evenement waar een Lifetime Achievement Award wordt uitgereikt aan Bolland & Bolland op Kasteel Oud Wassenaar heeft twee gratis kaarten beschikbaar gesteld aan de lezers van Delft op Zondag. Weet u het goede antwoord op de volgende vraag: Hoeveel gouden en platinaplaten ontvingen Bolland & Bolland gedurende hun succesvolle carrière? Zend uw opgave naar de redactie van Delft op Zondag: redactie@delftopzondag.nl

Wint u niet, dan zijn er nog kaarten te koop. U kunt het bedrag van 15 euro per persoon overmaken naar NL92 RABO 0123 3837 57 t.n.v. M.P. Reitsma. De toegangsprijs is inclusief welkomstdrankje. Vermeld in de overmaking: Bolland & Bolland. U komt dan op de toegangslijst te staan en meldt zich bij de toegang voor controle.  

Adres: Kasteel Oud Wassenaar. Park Oud Wassenaar 1, 2243 BX Wassenaar. De inloop is vanaf 14.00 uur. Het programma start rond 14.40 uur.