Bloemen ter steun (Foto: Koos Bommelé)
Bloemen ter steun (Foto: Koos Bommelé)

Door de lens van Koos: Delft steunt Oekraïne

Algemeen

DELFT - Door heel Nederland zijn steunacties opgezet om Oekraïners een hart onder de riem te steken. Zo ook in Delft. Vorige week zondag vond op de Markt een manifestatie plaats om te laten zien dat we ook in Delft voor de vrede zijn en een vuist maken tegen de oorlog. Deze manifestatie werd uit het hart georganiseerd door Jeroen Beelen, Suzanne Liem, Tijn Noordenbos en Tim van den Eijk. Fotograaf Koos Bommelé was erbij om beeldverslag te doen. 

De kleuren blauw en geel waren uiteraard terugkomend in het straatbeeld gedurende deze zondagmiddag. Er waren verschillende sprekers om hun verhaal te delen. Ook burgemeester Marja van Bijsterveldt sprak de mensen toe. Enkele muzikanten bezongen de vrede en er werden bloemen met elkaar gedeeld. Men deelde informatie over hoe en waar je eventueel kunt doneren, maar bovenal kon iedereen met elkaar in gesprek, gevoelens delen en een gezamenlijke boodschap afgeven: Delft steunt Oekraïne. 

Steun
De solidariteit van Nederlanders met de mensen uit Oekraïne is hartverwarmend. Hulp is hard nodig, want het aantal vluchtelingen en slachtoffers blijft toenemen. Jouw gift zorgt ervoor dat de hulporganisaties achter Giro555 deze mensen kunnen helpen met voedsel, onderdak en andere noodhulp. Via giro555.nl kun je snel het gewenste bedrag doneren. Of doneer via IBAN: NL08 INGB 0000 0005 55 t.n.v. Stichting Samenwerkende Hulporganisaties, Den Haag.

Foto’s
Onze huisfotograaf Koos Bommelé was afgelopen zondag aanwezig tijdens de manifestatie en legde deze vast op beeld. Benieuwd naar zijn foto’s? Deze zijn te vinden op onze website www.delftopzondag.nl. Hierop vindt u overigens ook foto’s van Koos Bommelé van andere evenementen. 

De burgemeester spreekt toe (Foto: Koos Bommelé)