Afbeelding

Delvenaar in beeld:Jan Vlet (50)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag bij de Bikolaan?
“Ik ben lekker aan de wandel, ik hou hier onder andere de buurt schoon en van de complexbeheerder van de woningbouw hier, krijg ik lekker een broodje en bakkie. Je merkt dat het opruimen van de wijk aanstekelijk werkt en dat is mooi om te zien.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“De oorlog in Oekraïne. Ik ben niet bang dat het naar Nederland komt, gewoon omdat Poetin erg afgezonderd raakt. Maar naast dat is het vreselijk wat er gebeurt.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Zaterdag ga ik eerst even kijken bij de sloot hierachter, of er wat te vissen valt en zondag ga ik met een vriendin lekker naar Hoek van Holland, een visje halen en op de terugweg een bakkie koffie drinken. Ik heb een oldtimer, een lelijke eend waarvan het dak open kan, dus heerlijk genieten van het mooie weer komend weekend.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Deze straat, deze buurt, je hebt hier alles. Je loopt hier de straat uit en je hebt een park en een speeltuin, je kan naar de kapper, naar de supermarkt, een patatje halen of een broodje shoarma, noem maar op. En als ik thuiskom met de tram, krijg ik gewoon vlinders in mijn buik van mijn eigen wijk, echt waar.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
Mijn ouders zou ik graag nog eens zien. Er zijn eigenlijk nog zoveel dingen die ik zou willen zeggen en sommige dingen die ik misschien wel goed zou willen maken. Gewoon weer even tussen hun in zitten en even vasthouden.”