Doneer via www.giro555.nl
Doneer via www.giro555.nl

Kom in actie voor Oekraïne

Algemeen

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden. Zij leven in angst en onzekerheid maar wij kunnen helpen. Met voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Jij kunt ook helpen. Samen in actie voor Oekraïne. Geef jij ook? 

Op 24 februari escaleerde de situatie in Oekraïne. In een paar dagen tijd zijn er vele doden en gewonden en sloegen honderdduizenden Oekraïners op de vlucht naar buurlanden zoals Polen. De materiële schade is groot. Omdat de noodtoestand is afgekondigd en mannen tussen de 18 en 60 jaar moeten blijven om te vechten, staan veel ontheemde vrouwen en kinderen er alleen voor. De ontwikkelingen dreigen nu uit te lopen op een humanitaire ramp voor 44 miljoen Oekraïners. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij zorgen ervoor dat mensen op de vlucht onderdak, water en eten krijgen. Ze werken aan sanitaire voorzieningen en leveren medicijnen. Ook psychosociale hulp is hard nodig om mensen op de vlucht te helpen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen. De onveilige en onzekere situatie heeft een enorme impact op alle Oekraïners, zeker op kinderen. Daarom krijgen ook zij psychosociale hulp en wordt er gekeken naar mogelijkheden om kinderen noodonderwijs te geven.

Wil jij ook helpen?
Jouw gift zorgt ervoor dat meer mensen uit Oekraïne geholpen kunnen worden. Scan de QR-code hierboven, ga naar www.giro555.nl of doneer via IBAN: NL08 INGB 0000 0005 55 t.n.v. Stichting Samenwerkende Hulporganisaties, Den Haag.

Afbeelding