Fotograaf Leo van Velzen, choreograaf Conny Janssen en dansprogrammeur Theater de Veste Jasper Weck (Foto: Martijn Kappers)
Fotograaf Leo van Velzen, choreograaf Conny Janssen en dansprogrammeur Theater de Veste Jasper Weck (Foto: Martijn Kappers)

Nieuwe uitstraling voor Theater de Veste

Algemeen

DELFT - Afgelopen donderdagavond vond de officiële onthulling plaats van een raambestickering over elf ramen bij Theater de Veste met hierop een foto van de nationaal bekende theaterfotograaf Leo van Velzen, woonachtig in Delft. Deze raambestickering is verzorgd door RODI Media zh.

Choreografe Conny Janssen en fotograaf Leo van Velzen waren aanwezig bij de onthulling. Aansluitend vond in Theater de Veste de voorstelling HOME plaats, waar de foto ook van afkomstig is. Conny Janssen Danst is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat breed bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin hoogkwalitatieve dans altijd centraal staat. De thematiek van de grote stad vormt een belangrijke voedingsbodem. De voorstelling HOME van Conny Janssen Danst gaat over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. HOME draait om de vraag wat ‘thuis’ betekent. Wat maakt dat je je thuis voelt? Zijn het de mensen of gaat het om een ‘sense of belonging’? Conny Janssen werkt voor deze indrukwekkende choreografie met live muziek en speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos. Dit samen met een groot, avontuurlijk ensemble van dansers – jonge talenten en bekende gezichten. 

De fotograaf
Leo van Velzen begon als autodidact. Sinds 1980 werkt hij als freelance fotojournalist, voornamelijk voor NRC Handelsblad. Vanaf 1978 is hij ook vaste scenefotograaf bij onder meer Conny Janssen Danst, Het Nationale Toneel, Ro Theater en Toneelgroep de Appel. Leo van Velzen won prijzen in de categorie Kunst van de Zilveren Camera en was twee keer winnaar van de TheaterFotoPrijs.