Carien Slegtenhorst en haar superego-draakje
Carien Slegtenhorst en haar superego-draakje

In alle rust in therapie bij Praktijk Ontvouwen

Algemeen

DELFT - “Mag ik u voorstellen aan mijn superego-draakje? U heeft er vast zelf ook een, zo’n innerlijke criticus die u afkeurend toespreekt. We zijn te luidruchtig, te stil, te dom, te dik, dun.. de lijst is eindeloos. Herkenbaar? Dit zijn geïnternaliseerde stemmen van mensen die belangrijk voor ons waren in onze jeugd. Vaak zeiden ze deze dingen omdat ze niet wilden dat we gekwetst zouden worden door de wereld. Helaas kan dit ons later flink dwarszitten en belemmeren in onze groei.
Door deze stemmen of andere nare ervaringen die u heeft meegemaakt, kunt u uw ademhaling in gaan houden en uw spieren en gevoelsleven gaan pantseren. Maar emoties die u blokkeert, leveren steeds strijd met dit pantser. Dit kost veel energie! Praktijk Ontvouwen helpt u uw gevoel te bevrijden, plus de energie die werd besteed aan het onderdrukken ervan! Bevrijd uw energie en stop met vluchten in u terugtrekken uit het leven, te hard werken, te veel drinken of drugs gebruiken, of welke verslaving ook.

Ontvouwen en rust
In de leertherapie die ik volgde tijdens mijn studie, gaf ik aan haast te hebben met de opleiding. Ik kon niet wachten! ‘Een plantje groeit niet door eraan te trekken’, zei mijn leertherapeut. Inmiddels is mijn rust mijn grootste kracht. Het hoofd is snel, het lichaam en het gevoel niet. Mijn praktijk wordt dan ook vaak bezocht door mensen met stress en burn-out klachten. En door mensen wiens leven een wending neemt of die hun leven een nieuwe wending willen geven of zoeken naar zingeving. Verder werk ik graag met mensen met een grote afstand tussen denken en voelen. Al dan niet met een diagnose hoogfunctionerend autisme.
Ach.. voor wie is rust in deze tijd eigenlijk niet fijn?”

Meer info of een gratis kennismakingsgesprek: www.ontvouwen.com