John de Jong is de regerend service-adviseur van het jaar en werkt bij Honda, Auto Ruiter
John de Jong is de regerend service-adviseur van het jaar en werkt bij Honda, Auto Ruiter Foto: Martin Reitsma

Honda, F1 en muziek hebben een perfecte match

Algemeen

Inmiddels heb ik als schrijver al heel wat interviews gedaan met onder meer bekende – Delftse muzikanten. Daar reed ik naar toe in mijn blinkende licht grijze metalic wonder op wielen,  een Honda CR-V. De auto is veelal door en door betrouwbaar en die zeldzame keer dat de auto er wat minder zin in heeft is een telefoontje naar John de Jong van Honda dealer Auto Ruiter in Wateringen - direct grenzend aan de Haagse wijk Wateringse Veld - voldoende om direct en vakkundig geholpen te worden.  Die toenmalige afspraak jaren geleden met Barry Hay van Golden Earring voor een interview wilde ik ook niet missen en Hilversum was nog net te halen na een ingreep van de vakmonteurs van Honda Ruiter. 

Tekst & foto: Martin Reitsma

Wim van der Meer, samen met Berry de Jong eigenaar, vertelt me: wist je dat vroeger George Kooymans van de Golden Earring hier ook nog wel eens kwam in een stoere blitse Honda? En die keer dat we in 1979 als garage moesten bijspringen toen de grijze truck van Golden Earring vast kwam te zitten onder een Haags viaduct. Uiteindelijk werd de Earring truck bevrijd door Honda Ruiter. In mijn eigen Honda maakte ik kilometers met onder meer Klaasje v.d. Wal van Shocking Blue, Peter Kok van Greenfield and Cook en John Meijer van de band Renée .

Ook de Delftse singer-songerwriter Polle Eduard blijkt een tevreden Hondarijder aldus John de Jong. Hij is service-adviseur bij Honda Auto Ruiter VOF in Wateringen en werd vorig jaar verkozen tot beste service-adviseur van Honda Nederland, Tijdens het maken van de foto bij dit artikel showt hij mij de nieuwe Honda HR -V. Als een volleerd verkoper prijst hij die bij me aan: “Het is een energieke, zelfopladende hybride die echt een dynamische rijervaring garandeert dankzij een unieke en intelligente e:HEV aandrijflijn. Deze stijlvolle SUV in sportcoupé-stijl is geïnspireerd op F1-technologie en biedt geestdrift, vitaliteit en veelzijdigheid in alle mogelijke omstandigheden”. Ik ben weliswaar onder de indruk, maar kom voor een muzikaal Honda-verhaal, en dat is meer dan de Honda Jazz alleen.

Het woord F1-technologie, doet me direct denken aan een paar maanden eerder, veel Delftenaren weten het nog wel. Max Verstappen bereikte als eerste de finishvlag en werd daarmee in zijn Honda als eerste Nederland wereldkampioen in de Formule 1 racerij. Ikzelf was op dat memorabele moment met Bolland & Bolland te gast bij Omroep West. Rob Bolland zong spontaan een ode voor Max.

Honda Auto Ruiter is dan ook een prettige vakbekwame dealer waar service hoog in het vaandel staat. Niet voor niets scoren ze een 9,2 qua klanttevredenheid.