Afbeelding
Foto:

Delvenaar in Beeld: Arie van Koesveld (83)

Algemeen

Wat doet u vandaag in de Griegstraat?
Ik sta mijn boodschappen in te pakken. Daarna ga ik weer naar huis, op de fiets. Ik doe alles nog zelf. Zal ik je eens vertellen hoe dat komt? Ik heb gebeld met Petrus. We hebben de afspraak dat hij me pas met honderd jaar komt halen. Nou, dan kan ik nog heel wat boodschappen doen!

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
Dat heb ik eigenlijk niet. Weet je, op mijn leeftijd kom je ook niet zo vaak meer in het centrum. Ik ben voor die jonge mensen blij dat alles weer open is, maar uitgaan is er voor mij niet meer zo bij.

Oorspronkelijk kom ik van Scheveningen. Mijn vrouw paste altijd op de kleinkinderen in Delft. Maar een keer in de winter, ik weet het nog precies, het sneeuwde en het waaide, zei ze: “Ik heb helemaal geen zin om op te passen. Die hele reis door dat rotweer.” Toen zijn we hiernaartoe verhuisd. Die kleintjes zijn allang groot, maar ik woon hier nu prima. Ik mis Scheveningen niet.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Ik ga naar Scheveningen. Vier jaar geleden is mijn vrouw Corrie gestorven. Daarvoor heb ik haar heel lang verzorgd, ze heeft drie hersenbloedingen gehad. De laatste zeven jaar zat ze in Die Buytenweye. Ze herkende me niet meer, maar ik ging toch iedere dag naar haar toe. Nu ga ik iedere zondagochtend naar haar graf.

Ik heb niet veel gezelligheid meer. Je kan de tv aanzetten voor wat geluid, maar dat is geen echt gesprek. Gelukkig heb ik mijn volière. De vogeltjes houden me lekker bezig.