De verwoeste blaashal
De verwoeste blaashal

Eunice bezorgt Ring Pass Delft schade

Algemeen

DELFT - De blaashal van Ring Pass Delft heeft storm Eunice niet overleefd. Vanwege de veiligheid van de leden besloot de Delftse hockeyclub al eerder die middag het hele complex vanaf 13.00 uur gesloten te houden voor alle activiteiten.

Waarschuwing
Voorzitter Peter van Haagen namens het bestuur: “Van tevoren werd er al gewaarschuwd voor de komst van Eunice, een storm die heftiger zou zijn dan alle stormen ervoor. En dat hebben ook wij helaas ondervonden want één van onze blaashallen was niet tegen deze storm bestand.”

Te sterk
Van Haagen geeft aan van tevoren te hebben geïnformeerd of de hallen bestand waren tegen de storm. “Vooraf hebben wij geïnformeerd of onze hallen een dergelijke storm zouden moeten kunnen weerstaan en dat werd met ja bevestigd. Wat nu precies de oorzaak was is niet bekend, maar Eunice bleek te sterk voor de hal. Het is een trieste aanblik om de hal die met zoveel vrijwillige handen is opgebouwd, verwoest tegen het hek aan te zien liggen.”

Hartverwarmend
De wijze waarop het blaashalteam adequaat heeft gereageerd vindt Van Haagen bewonderenswaardig. “De vele berichten en telefoontjes waren hartverwarmend. Het laat zien hoe groot de betrokkenheid bij onze vereniging is.”

Total loss
Helaas is de hal total loss en zal moeten worden afgevoerd. “In overleg met de verzekeringsmaatschappij zal een planning worden gemaakt.”

Belangrijkste
Ondanks de schade blijft de club positief. “Het is al met al erg balen, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt of erger; uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste.”