Het Reinier de Graaf ziekenhuis (Foto: Koos Bommelé)
Het Reinier de Graaf ziekenhuis (Foto: Koos Bommelé)

Het Reinier de Graaf versoepelt

Algemeen

DELFT - Nu het land weer open is en we afstand hebben genomen van de meeste coronamaatregelen, gaat  ook het Reinier de Graaf ziekenhuis iets versoepelen. De versoepelingen gaan wel minder ver en minder snel dan in de rest van de maatschappij, omdat het ziekenhuis met kwetsbare patiënten te maken heeft. 

Mondkapjes
“Vanaf 25 februari is het niet meer verplicht om in de openbare ruimtes van het ziekenhuis een mondneusmasker te dragen”, zo klinkt het vanuit het Delftse ziekenhuis. “De anderhalve meter afstand blijft bij ons nog wel gelden en daarom vragen we u om een mondneusmasker op te doen als het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Ook verzoeken we u een mondneusmasker te dragen als u een patiënt op een verpleegafdeling bezoekt. Daarnaast is het noodzakelijk om er een te dragen bij een behandeling als de zorgmedewerker daarom vraagt.”

Bezoekersregeling
Vanaf 25 februari mag een patiënt twee keer per dag één bezoeker ontvangen. Dit hoeft niet meer dezelfde persoon te zijn. “Wij vragen u bij bezoek aan de patiënt een chirurgisch mondneusmasker op te doen, omdat afstand houden aan bed niet altijd mogelijk is.” Om te kunnen garanderen dat de anderhalve meter afstand zoveel mogelijk gehandhaafd kan worden en om kwetsbare patiënten te beschermen, wordt u het volgende gevraagd: “Heeft u een afspraak op de polikliniek? Dan vragen we u alleen naar de afspraak te komen. Als dat niet kan, dan is 1 begeleider toegestaan. We vragen u zo kort mogelijk van tevoren het ziekenhuis te betreden en niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak plaats te nemen in de wachtkamer. Heeft u klachten zoals hoesten, niezen of koorts? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar neem telefonisch contact op met de afdeling waar u wordt behandeld voor overleg.” Overige regels zijn te vinden op www.reinierdegraaf.nl.