Henk Foekens (Voedselbanken), Ellen van der Linde (D.E), René Froger (ambassadeur Voedselbanken) en Jaap Stelling (Lionsclubs)
Henk Foekens (Voedselbanken), Ellen van der Linde (D.E), René Froger (ambassadeur Voedselbanken) en Jaap Stelling (Lionsclubs)

10-jarig jubileum inzamelingsactie Voedselbank

Algemeen

Voor de klanten van de Voedselbanken is een dagelijks bakje koffie niet vanzelfsprekend. Daarom zamelt Lionsclubs Nederland al 10 jaar lang waardepunten in, om deze vervolgens te kunnen verzilveren tegen D.E Aroma Rood pakken koffie. De koffiefabrikant verhoogt de opbrengst altijd met 20%. In dit 10-jarig jubileumjaar kan Jaap Stelling van Lionsclubs Nederland daardoor 188.000 pakken koffie overhandigen aan René Froger als ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Dit gebeurde donderdag bij Voedselbank Haaglanden.

Jaap Stelling van Lionsclubs: “Vorig jaar hadden we onverwacht een recordaantal punten verzameld. We hebben dat dit jaar niet kunnen overtreffen, maar ondanks gesloten verzamelpunten door corona, hebben we toch maar weer 92 miljoen waardepunten weten in te zamelen. Mede doordat mensen het hele jaar door hun punten ook konden doneren via de post en online is het jubileumjaar een succes geworden.”

Voedselbank
José Tijssen, bestuurslid van de Voedselbanken, is weer ontzettend blij met de opbrengst uit de inzamelingsactie van de Lionsclubs: “Levensonderhoud is duur en ons streven is om iedereen die hier onvoldoende in kan voorzien, te steunen met voedselhulp. Koffie is een luxeartikel dat niet standaard in ons pakket zit. Daarom zijn we ieder jaar weer zo blij met de inzet van Lionsclubs Nederland, Douwe Egberts en iedereen die punten heeft gedoneerd. Dat deze actie dit jaar alweer voor de 10e keer wordt georganiseerd is natuurlijk extra bijzonder.” De ambassadeur van Voedselbanken Nederland, René Froger, vult aan: “In mijn 10 jaar ambassadeurschap is het nog steeds zo hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid zijn elkaar te helpen. Mede dankzij hen is een lekker kopje koffie voor nog meer mensen bereikbaar.”