Jorrith Ekelmans
Jorrith Ekelmans

Jorrith Ekelmans keert als nieuwe hoofdtrainer terug bij Excelsior

Algemeen

DELFT - Jorrith Ekelmans is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging C.K.V. Excelsior. De huidige trainer van Vriendenschaar is daarmee de opvolger van Ronald Berrevoets.

Ekelmans is geen onbekend gezicht bij Excelsior, de inmiddels 44-jarige trainer doorliep de gehele jeugdopleiding bij Excelsior waarna hij jaren als doelpuntenmachine één van de steunpilaren was het vlaggenschip. Nadat Ekelmans afzwaaide als speler maakte hij al snel zijn opwachting als trainer. Eerst was hij actief als trainer van Excelsior 2 en niet veel later nam hij het stokje over van vertrekkend trainer Frits Wip en nam hij Excelsior 1 onder zijn hoeden.
Het is zo’n tien jaar geleden dat Ekelmans bij Excelsior afzwaaide als hoofdtrainer. Er zal in die tien jaar ongetwijfeld veel veranderd zijn bij Excelsior.

Doel
Het doel bij Excelsior is duidelijk. Excelsior wil omhoog, terug naar de hoofdklasse. “Zoals aangegeven willen wij op korte termijn een volgende stap maken en op termijn weer terug naar de Hoofdklasse. Hoe we dat gaan doen, daar kan ik nog niet heel veel over kwijt. Daar zijn we nog mee bezig, maar één van de belangrijkste zaken die hiervoor nodig zijn, is dat wij de korfbalkennis die de afgelopen jaren is uitgewaaid naar andere verenigingen in een (adviserende) rol weer terug willen halen om gezamenlijk de doelstellingen te gaan realiseren.”

Gezelligheid te bieden
Ekelmans heeft nog een belangrijke boodschap voor iedereen binnen Excelsior: “Korfbal moet weer echt gaan leven binnen Excelsior. Dit geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor de supporters. Dit past ook zeker bij de gezelligheid die Excelsior ook te bieden heeft.”