De eerdere editie van de Houttrail in oktober (Foto: Rob van Efferen)
De eerdere editie van de Houttrail in oktober (Foto: Rob van Efferen)

Tweede editie van de Houttrail op 3 april

Algemeen

DELFT - Op zondag 3 april vindt de tweede editie van de Houttrail plaats. Dit hardloopevenement met afstanden van 13 en 24 kilometer gaat grotendeels over onverharde paden door de Delftse Hout. Inschrijven via www.houttrail.nl is mogelijk tot 18 maart.

De eerste editie in oktober vorig jaar werd enthousiast ontvangen. Dit keer verwacht de organisatie een nog mooiere trail, omdat de Delftse Hout prachtig is in de lente. Marjan Aarnoutse van de organisatie: “De routes houden we zoveel mogelijk gelijk. De trail is volledig bewegwijzerd, waardoor deze ook goed te doen is voor lopers die geen ervaring hebben met trails. Dit jaar is de route bovendien van tevoren te downloaden, voor lopers die de route op hun horloge willen zetten.”

Routes
Je kunt opnieuw kiezen uit een route van zo’n 13 kilometer en een langere route van zo’n 24 kilometer. Allebei goed te doen voor lopers die kennis willen maken met trails én afwisselend en uitdagend genoeg voor ervaren trailers. Wedden dat je je ogen uit kijkt en je afvraagt of die paadjes er altijd al waren?!

Variatie
Het leuke van een houttrail is dat de ondergrond tijdens de loop varieert: bospaadjes, weidelandschap of stukjes strand bijvoorbeeld. “Je loopt ook in een prachtig mooi decor. In april staat de hele Delftse Hout in bloei, je loopt door een zee van witte en gele bloemen (fluitenkruid en koolzaad). Buiten de flora valt er ook van genoeg fauna te genieten, zoals weidevogels, schapen en koeien. Heerlijk toch?”

Inschrijven
“De Houttrail is een bekervrije loop, want we willen niets anders achterlaten dan onze voetafdrukken.” Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.houttrail.nl.