Mark Moen heeft de zaken aardig op de rit met Wippolder: zijn ploeg staat op de tweede plaats in de competitie en hoopt op een vliegende start tegen Full Speed om koploper HVV in te halen. (foto: Roel van Dorsten)
Mark Moen heeft de zaken aardig op de rit met Wippolder: zijn ploeg staat op de tweede plaats in de competitie en hoopt op een vliegende start tegen Full Speed om koploper HVV in te halen. (foto: Roel van Dorsten)

Wippolder en Full Speed snakken naar hervatting competitie

Algemeen

DELFT - Na een verlengde winterstop van zo’n tweeënhalve maand worden komend weekend de competities weer hervat. Hoe staan de ploegen uit onze regio ervoor?

Door Alphons de Wit jr. 

Voor de voetballiefhebber valt er dit weekend weer wat te kiezen. Wat te denken van de wedstrijd tussen DSVP en Schipluiden op zaterdagmiddag? Op zondagmiddag worden er zelfs twee derby’s gespeeld. Op de Pauwmolen neemt Wippolder het op tegen Full Speed en in Tanthof kruisen SEP en DHL de spreekwoordelijke degens. Genoeg dus om naar uit te kijken, maar hoe staan de ploegen er op dit moment eigenlijk voor?

Derby
Mark Moen, trainer van Wippolder, kan niet wachten tot het zondagmiddag 14.00 uur is. “Iedereen snakt ernaar dat er weer wat meer kan; dat geldt voor heel de samenleving en dus ook voor de mensen die serieus met voetbal bezig zijn. Daarbij is het voor ons natuurlijk extra mooi dat er een derby op het programma staat. Ik heb van de mensen in de club begrepen dat zeker de wedstrijden tegen Full Speed wel wat extra bij de spelers naar boven brengt.”
Daarom blijft het op zondagmiddag niet bij die ene wedstrijd. “De regels gaan versoepelen en daar gaan we gebruik van maken: we hebben een jeugdwedstrijd als voorwedstrijd, het tweede elftal speelt toevallig ook tegen Full Speed en na de wedstrijd is er een dj. We gaan er een mooie middag van maken.”
Moen heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg er op het veld klaar voor is. “Want we hebben ons best gedaan om de groep binnen de grenzen van het toelaatbare fit te houden. Zo hebben we in kleine groepjes heel wat duurlopen gedaan en krachtoefeningen op de tijden dat we normaal gesproken zouden trainen en ook hebben we zo nu en dan gekeken wat er overdag mogelijk was voor de jongens die beschikbaar waren.”

Winterstop
Daarbij ging Wippolder op trainingskamp naar Marbella. “Het was natuurlijk heerlijk om er met zijn allen op uit te zijn. Verder hebben we hier nog wat oefenwedstrijden gespeeld: winst tegen RKAVV en DHL; een gelijkspel tegen hoofdklasser SJC en afgelopen zondag een nederlaag tegen DONK. Dat was misschien ook wel even goed om iedereen weer even bij de les te krijgen.”
Moen heeft vertrouwen in een goede tweede seizoenshelft. “We zijn de winterstop als tweede ingegaan en ik hoop dat we de flow van ervoor kunnen voortzetten. Hopelijk hebben we voordeel bij de fysieke inspanningen die we zijn blijven doen en gaan we verder op de ingeslagen weg. Als dat leidt tot een plaats in de nacompetitie dan is dat mooi, maar als het tot een kampioenschap leidt is dat alleen maar nog mooier. We kijken er in ieder geval naar uit om zondag weer tegen Full Speed te spelen.”

Echt heel zuur
Tegenstander Full Speed zal het zondagmiddag moeten stellen zonder Danny Hoogendoorn. “En dat is echt heel zuur”, stelt de routinier. “Mogen we eindelijk weer voor de competitie voetballen, ben ik geblesseerd. In de wedstrijd om de Pierre van Zinnen Memorial tegen Verburch heb ik mijn knieband verrekt. Of dat komt doordat we een tijdje stil hebben gestaan? Absoluut niet, want tijdens het trainingskamp op Torremolinos hebben we ook aardig ons best gedaan. Ik denk dat de jaartjes gewoon beginnen te tellen.”

Niet stilgezeten
Daarnaast heeft Full Speed vanaf begin december ook niet stilgezeten. “Want toen er iets mogelijk was, was Frank Verhaar de eerste om te kijken welke jongens er zouden komen trainen. Toen er even niets meer mocht, verschoof de focus qua bewegen wel wat meer naar wandelen met het gezin, maar we zijn zeker wel in de weer geweest.”
Hoogendoorn zal de derby dus niet binnen de lijnen meemaken. “Ik zal langs de lijn staan en dat is balen, want die derby’s -vooral tegen Wippolder- zijn toch bijzonder. Van de week hebben we ook contact gehad met Patrick van Leeuwen, die bij ons heeft gespeeld en ik begreep dat Wippolder er een Super Sunday van wil maken. Het is natuurlijk heerlijk dat dat weer kan. En mijn ploeggenoten staan te popelen om weer het veld op te mogen.”
Het wagen van een voorspelling vindt Hoogendoorn lastig. Want je weet het natuurlijk nooit met een derby. Het kan een spectaculaire wedstrijd worden, zoals die veertig minuten in de Stad Delft Bokaal, waarin we met 4-3 wonnen, maar het kan net zo goed een dodelijk saaie pot worden.”
Hoogendoorn hoopt op een mooie tweede seizoenshelft. “Maar het is allemaal wel wat vreemd, omdat je ziet dat bij veel verenigingen de focus al op volgend jaar ligt, als ze naar de zaterdag overstappen. Maar gelukkig mogen we weer en gaan we er alles aan doen er wat moois van te maken!”