Foto: Ralph Breedveld
Foto: Ralph Breedveld

Heel Delft moet het weten. Het Gezamenlijk Kabbelgat is u niet vergeten!

Algemeen

DELFT - Waar het er even op leek dat Carnaval dit jaar helemaal aan ons voorbij zou gaan, kunnen we er nu toch een mooi feestje van maken. Volgend weekend haalt het Gezamenlijk Kabbelgat -de Delftse carnavalsverenigingen, DCV, groeperingen en kapellen- de carnavalssfeer naar Delft. Dit jaar niet met een prinsenpaar, maar met de Kabbelnar. Ga jij mee dweilen door de stad of kom je gezellig naar de Carnaval Stuif ‘s’ In?!

Kleintje Carnaval
“Op zaterdag 26 februari zijn Delftenaren vanaf 11.30 uur welkom op de Markt, waar het feest wordt afgetrapt en de kapellen een kakofonie verzorgen”, vertelt grootvorst André de Haan. “Daarna gaan we in polonaise met de kapellen in groepjes richting onze dweilcafés. Kleintje Carnaval noemen we dat!” De cafés die worden aangedaan zijn Café De Huug, 1Eighty, Lunchbar Leuk, Cultuurlab, Café De Koepoort en Café Sport. Het programma eindigt om 18.00 uur, waarna iedereen de avond bij de eigen vereniging kan afsluiten.

Carnaval Stuif ‘s’ In
Op zondag wordt het feest voortgezet met een Carnaval Stuif ‘s’ In in de Schaapskooi aan de Korftlaan, van 13.30 uur tot 17.30 uur. In dit tot carnavalstempel omgetoverde partycentrum vind je alles om in de stemming te komen. “Hier mag je los en uit je bol, of je nu klein bent of groot. Een feest voor het hele gezin. De kinderen kunnen zich laten schminken, ballonfiguren laten maken, snoepen en Oudhollandse spelletjes doen. Muziek is er van de disco, maar zeker ook van de kapellen en zanger. Vele hoogheden maken hier hun entree en iedereen is welkom. Samen hossen, niet op 1,5 meter maar gewoon naast elkaar. Lachen, polonaise, praten, herinneringen delen of gewoon even elkaar vasthouden. Carnaval beleven zoals het bedoeld is. Vergeet deze dag niet de kleurplaat van hiernaast in te leveren voor een presentje, want ook aan de jonge Kabbelaars is gedacht! Alaaf, alaaf, alaaf!”