Afbeelding

Delvenaar in beeld: Esther Westerduin (54)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag op het Bastiaanplein? 
“Een collega van mij is tien jaar in dienst. Samen met collega’s heb ik geld ingezameld en daar ben ik nu cadeautjes voor aan het kopen.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is Uit de Kunst, daar hebben ze heerlijke Mon Choutaart en hele lekkere cappuccino. In de zomer kan je daar ook heerlijk buiten zitten. Ja, dat is echt mijn favoriete plekje in Delft.”

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
“Ik ben bezig met een opleiding naast mijn werk, daar ben ik twee jaar geleden mee begonnen. Over een week heb ik een tentamen, dus ik ga het hele weekend leren en dingen uitzoeken. Natuurlijk tussendoor nog even naar buiten, wandelen in de natuur, maar voornamelijk leren. Ik doe de studie Klassieke Homeopathie, dat betekent natuur geneeskunde. De opleiding is in Zwolle, duurt vijf jaar en is best pittig,  maar ik heb het er graag voor over want het is echt heel leuk.

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Mijn mede-student Tamira wil ik graag een complimentje geven. Zij is achtendertig, heeft twee kindjes en is ook met de opleiding begonnen en dat vind ik echt petje af.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Dat klinkt misschien gek, maar ik zou Jezus Christus wel een keer willen ontmoeten. Ik ben niet gelovig, wel gelovig opgevoed, maar ik zou met hem wel eens een praatje willen maken, even los van wat er allemaal in de Bijbel staat en wordt beweerd. Volgens mij was hij gewoon een hele grote meester en zo ondergewaardeerd.”