Bij Fietsplus Delft krijg je snelle service. (Foto: PR)
Bij Fietsplus Delft krijg je snelle service. (Foto: PR)

Bij Fietsplus is service het grootste pluspunt

Algemeen

DELFT –Wat is de Plus van Fietsplus Delft? Daar hoeft Barry Bentem niet lang over na te denken: “Service is ons grootste pluspunt.” 

Fietsplus Delft is inmiddels alweer een jaar of acht aan de Coenderstraat te vinden. “Daarvoor zaten we in de Rochussenstraat in de Hof van Delft”, vertelt Barry. “Mijn vader Bertus is met de zaak begonnen en werkt, ook al is hij inmiddels al in de zeventig, nog steeds enthousiast mee.” Zelf is Barry geen fietsenmaker van huis uit: “Maar ik hou van fietsen, en dan ga je er vanzelf ook aan sleutelen. Je zou kunnen zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt. Inmiddels heeft hij genoeg cursussen achter de rug om volleerd fietsenmaker te zijn, ook voor e-bikes.

Centraal gelegen
De centrale ligging, vlakbij het station, maakt Fietsplus Delft aantrekkelijk voor bewoners in de binnenstad, en voor treinreizigers. “We krijgen geregeld mensen met pech, of reizigers die een fiets willen huren”, aldus Barry. Een fiets huren kan heel gemakkelijk via de webshop op de bedrijfssite: www.fietsplusdelft.nl. Fietsplus Delft beschikt over een aantal stadsfietsen en e-bikes, voor de verhuur of als leenfiets bij reparatie van het eigen rijwiel. Maar lang hoef je daar nooit gebruik van te maken: “Wij leveren hele snelle service”, aldus Kevin, collega-fietsenmaker van Barry. “Je kunt je fiets gewoon zonder afspraak ‘s ochtends bij ons brengen en wij zorgen dan dat ie ‘s middags weer gerepareerd en wel voor je klaar staat.” Fietsplus Delft is ook servicepunt voor Brinckers Fietsen. Andere servicediensten zijn onder andere de hydraulic remmen en de ‘wielvlechtservice’: “We vlechten nieuwe spaken in je wiel”, verduidelijkt Barry.

E-bikes
Inmiddels neemt het assortiment e-bikes al een flink deel van de ruim vierhonderd vierkante meter winkelruimte in beslag, al kun je bij Fietsplus Delft natuurlijk ook nog prima terecht voor een degelijke stadsfiets, fijne toerfiets of een goedkope gebruikte fiets, een racefiets of een hybride. “Maar de e-bikes zijn zeker in opmars”, aldus Barry. “Wij zijn specialisten als het gaat om elektromotoren van onder andere Bosch, Shimano en Bafang en hebben e-bikes in verschillende prijsklassen en verschillende typen: met middenmotor, voor- of achtermotor.  De goedkoopste is rond de 1700 euro, de duurste rond de drieduizend. Onze merken zijn onder andere Trek, Union en Pointer. Sinds vorig jaar zijn we officieel Brinckers dealer.”

Fietsplus Delft heeft ruime openingstijden: “We waren één van de eerste fietsenwinkels die op maandag open zijn”, aldus Barry. Fietsplus Delft is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00-18.00 uur en op zaterdag van 9.00-17.00. “Kom gerust langs voor een reparatie, goed advies, of een proefrit met een nieuwe fiets.”