Hans de Vries (Foto: Charlie Wessels)
Hans de Vries (Foto: Charlie Wessels)

Meteen meespelen met een blues van Muddy Waters

Algemeen

DELFT - Het jaarlijkse Delftse bluesfestival, dat altijd medio februari wordt gehouden, kan helaas door de huidige coronaregels weer niet doorgaan. Maar het Rietveld Theater biedt een kans om zélf de blues te (leren) spelen.

Dat kan zaterdagmiddag 19 februari in een workshop onder leiding van Hans de Vries, genomineerd als ‘beste mondharmonicaspeler van Nederland’ en daarbij een enthousiaste leermeester. Ook al kun je geen noten lezen, en heb je nooit wat aan muziek gedaan: binnen tien minuten speel je samen met alle andere deelnemers mee met een blues van Muddy Waters. Een magische ervaring, weten de vele honderden Delftenaren die eerder les hebben gekregen van De Vries. Op heldere wijze maakt hij je bitwijs op dit kleine maar o zo krachtige instrument, ook wel de ‘bluesharp’ genoemd.
Het mooie aan deze workshop is dat je letterlijk met niks begint, en dat je twee uur later naar buiten komt met een kwalitatief puike mondharmonica waarop je ook echt al wat kunt spelen, aldus de theaterorganisatie.
Deze basiscursus begint 19 februari om 14.00 uur, een ticket voor deelname, inclusief de prijs voor voortaan je eigen bluesharp, kost 25 euro. Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan via de website van het theater aan het Rietveld.