Alpe d'HuZes
Alpe d'HuZes

Help The Amigo’s in de strijd tegen kanker

Algemeen

DELFT - Ben van Viersen strijdt tegen kanker. Hij is samen met zijn vrienden Sven Dijkshoorn, Bob van Driel, Marvin van Hek, Nils Algera en Maurice Righarts van plan de Alpe d’ HuZes te beklimmen om zo geld in te zamelen voor gezinnen die te maken krijgen met deze ziekte. 

Op 2 juni 2022 wil Ben zich samen met zijn vrienden inzetten om de loodzware Alpe d’HuZes te beklimmen. “Wij als vriendengroep hebben onze basis gelegd door samen te voetballen. We weten dat sporten belangrijk is en dat dit verbroederd. We hebben altijd allemaal met het idee rond gelopen om ons in te zetten voor een goed doel. Nu hebben we de handen in een geslagen en gaan we de Alpe D’Huez beklimmen.” De Alpe d’HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband trachten zes maal op één dag de Alpe d’Huez te beklimmen. Het wordt een loodzware tocht, maar dit staat in schril contrast met de loodzware strijd die kankerpatiënten moeten leveren. Ben: “Daarom doen wij dit niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d’HuZes-onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding.” Bens motivatie om mee te doen heeft te maken met het feit dat kanker vele gezinnen treft. “Er is veel geld nodig voor onderzoeken om mensen in de toekomst te laten genezen. Zo ben ik zelf helaas ook getroffen door kanker waarvoor ik nog steeds een intensief behandelingstraject volg. Toen ik werd benaderd door mijn vriendengroep dat zij zich gingen inzetten voor dit evenement, raakte ik meteen erg enthousiast. Opgeven is geen optie!”

Doneren
Om deze actie tot een groot succes te brengen doen de mannen een beroep op eenieder die een bedrag kan missen, klein of groot. Ze zijn al goed op weg richting het streefbedrag van 15.000 euro. Help jij The Amigo’s bij het behalen van hun doel? Doneren kan via:
opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/TheAmigos