Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Leenders Makelaardij

Algemeen

DEN HAAG- “Ik vraag me eigenlijk af of ik geen spijt ga krijgen. Wonen in vrijheid, dat is tegenwoordig een kostbaar goed”. Bewoner Eric Blankestein raakt niet uitgepraat over de prachtige ligging van zijn huis in het populaire deel “De vissen” in de vinex-wijk Leidschenveen. 

Akoestisch landschap
Eric en zijn gezin, met een inmiddels volwassen dochter, hebben het plan de kindvriendelijke buurt te verlaten en terug te gaan naar de stad. “Daar kom ik ook vandaan, en het stadsleven heeft zeker zijn pluspunten. Maar dat heeft het hier ook. Vrij wonen, waar vind je dat nog? Ik heb achter twintig meter tuin met de hele dag zon, de eerste gevel van het volgende huis is veertig, vijftig meter van hier af, aan de voorkant kijk ik op een akoestisch landschap met water, gras, heuvels en wandelpaden. Ik kijk liever daar op uit dan op 85 voordeuren. Als ik mijn auto voor de deur parkeer ben ik in drie meter binnen. In drie minuten lopen zit je bij de winkels van winkelcentrum ‘t Hoge Veen en stap je op de tram of de Randstadrail. Dat zijn gemaks dingetjes, die ik wellicht wel zal gaan missen”.  

Vinex opgewaardeerd
Blankestein omschrijft de buurt als perfect voor opgroeiende kinderen. “Je kunt er nog echt buitenspelen zonder aangereden te worden”, zo zegt hij. En hij kan het weten, want hij is een bewoner van het eerste uur. “Ik ben hier twintig jaar geleden komen wonen en heb alles zien gebeuren. Ik ben de laatste van de eersten zullen we maar zeggen. Vroeger werden Vinex-locaties verguisd, maar die mening is inmiddels 180 graden gedraaid. En terecht vind ik. Je moet een nieuwe wijk de kans geven om volwassen te worden qua infrastructuur en groenvoorzieningen. Het laatste stukje bouw is hier zo’n beetje afgerond. Mijn huis grenst ook aan deze hogere segment woningen. Ik zit hier precies in het goede stukje. Je hebt vrijheid en zit tegelijkertijd zo bij de reuring van de winkels en de tram”. Blankestein denkt dat expats ook veel belangstelling zouden kunnen hebben voor de woning. In de buurt zijn ook diverse scholen, waaronder de British School en kinderdagverblijven. Openbaar vervoer is dus nabij, en ook de ontsluitingswegen A4 en A12 zijn goed te bereiken. Recreëren kan op de nabijgelegen golfbaan, de kinderboerderij en in het gebied De Nieuwe Driemanspolder.

De woning
Gedurende de twintig jaar die het gezin er woonde, is het huis goed onderhouden. Zo is het dak vernieuwd en is vorig jaar zomer nog het buitenwerk geschilderd. Beneden liggen terra tegels, boven ligt laminaat. De woning heeft energielabel A, dus met de isolatie zit het goed. In de lichte woonkamer nodigen de openslaande deuren in de pui uit tot een kijkje in de prachtige grote betegelde achtertuin met stenen berging met elektriciteit en een achterom. De open keuken heeft apart wand tegelwerk en de badkamer heeft een douchecabine en ligbad. Er zijn vier slaapkamers en op de tweede verdieping een aparte wasruimte met een wasmachine- en droger aansluiting. Hier bevindt zich ook de combi cv ketel en de mechanische ventilatiebox.          

Vrij gelegen 5-kamer eengezinswoning in kindvriendelijke wijk

Goudkarpersingel 30, Den Haag
Vraagprijs is: 615.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 134m2
Van Daal Leenders Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015- 2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding