Jeroen Staal (Foto: Koos Bommelé)
Jeroen Staal (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Jeroen Staal

Algemeen

Voorzitter van Stichting Zangstudio Delft, Jeroen Staal (64) vertelt over het ‘Het mysterie van het Kalverbos’ en Summer Scratch Top 2000.

Waarom staat u hier op de foto?
“Ik sta hier bij het graf van Karl Wilhelm Naundorff, die meende de zoon van Lodewijk de 16e te zijn. Stichting Zangstudio Delft gaat een eerste grote muziektheatervoorstelling over deze persoon uitvoeren.

Hoe gaat de muziekvoorstelling eruit zien?
“In maart 2023 zal er in de Van der Mandelezaal in het Prinsenhof dit grote muziekspektakel plaatsvinden. Trudy van der Wees en Guus Westdorp zijn al bezig met het schrijven en het maken van de muziek. De repetities gaan van start na de zomervakantie plaatsvinden.”

Wat is de relatie met Summer Scratch Top 2000?
“Summer Scratch is een op zichzelf staande activiteit van Stichting Zangstudio Delft. Dat evenement zal plaats vinden op 25 juni 2022. Met amateurzangers en -zangeressen storten wij ons op bekende liedjes uit de Top 2000.  De deelnemers willen we die dag ook te interesseren in deelname aan het projectkoor ‘Naundorff’.

Hoe gaat de dag eruit zien?
“De deelnemers krijgen van te voren bladmuziek opgestuurd die zij kunnen instuderen. Op de dag zelf repeteren en in de avond geven wij een concert met een swingende band in de stationshal NS Delft.”

Waarom in de stationshal?
“Dit leek ons een mooie plek, omdat hij voor iedereen toegankelijk is en er veel reizigers zijn.”

Wanneer kunnen de mensen zich aanmelden?
“Mensen kunnen zich nu al aanmelden via www.zangstudiodelft.nl.”

Zingt u zelf ook?
“Jazeker. Zingen is een grote passie van mij. Al van jongsafaan zing ik graag. Zestien jaar geleden ben ik naar Delft verhuisd en ben toen opzoek gegaan naar een zangkoor. Ik kwam toen terecht bij het koor Rock me Amadeus. Ik volg ook al een lange tijd zangles bij Michel Poels, hij is de motor van Zangstudio Delft
en de leider van het koor waar ik bij zit.”

Zijn er nog plannen voor in de toekomst?
“Jazeker! Wij willen later nog meer muziektheater organiseren en uitvoeren.”

Wat zou u doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou mijn warmst mogelijke hart toedragen aan alle Delftenaren en Delftse organisaties, die op een of andere manier bezig zijn met cultuur en kunst. Ik zou ook toetreden tot het comité van aanbeveling voor ‘Naundorff’.”