Afbeelding

Delvenaar in beeld: Elly Dekker (64)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Ik ga even wat boodschappen doen. Mijn zoon komt morgen langs en die vindt gemberbier erg lekker, dus dat ga ik even voor hem halen.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Ik vind Delft op zich een hele mooie stad, laten we dat voorop stellen. De Beestenmarkt vind ik bijvoorbeeld een fijne plek om een kopje koffie te doen of een wijntje te drinken, hopelijk kan dat allemaal snel weer. Maar ja, heel Delft is gewoon mooi en dus eigenlijk mijn favoriete plek.”

Wie zou u graag een complimentje geven?
“Wie als eerste in mij opkomt is Mark Rutte. Ik zou hem wel een compliment willen geven of  een hart onder de riem willen steken. Wat hij allemaal over zich heen krijgt, sneu. Die man doet gewoon zijn best en we maken allemaal fouten, ook hij. Ga er maar staan.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Vrijdag natuurlijk de jaarwisseling, dan komt mijn zoon gezellig langs. Wie weet komt mijn andere zoon ook nog even langs met zijn gezin, ik zie het allemaal wel, gezellig.”

Wat is uw goede voornemen?
“Stoppen met roken. Ik rook al vanaf mijn 15e en ben nu 64. Maar het is slecht voor je, dus ik moet er aan gaan geloven.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Mijn man. Hij is 6 jaar geleden overleden en ik mis hem natuurlijk heel erg. Gelukkig heb ik twee fijne zoons die dichtbij wonen, twee schatten van schoondochters en vijf prachtige kleinkinderen.”