Juryleden Leo, Selma en Stef. Sandra kon helaas niet aanwezig zijn bij het fotomoment (Foto: Koos Bommelé)
Juryleden Leo, Selma en Stef. Sandra kon helaas niet aanwezig zijn bij het fotomoment (Foto: Koos Bommelé)

Wie wordt Dé Delftenaar van het Jaar 2021?

Algemeen

DELFT - Vroeg u zich al af waar de aankondiging van Dé Delftenaar van het Jaar-verkiezing 2021 bleef? Dat moment is nu aangebroken! Dit keer wat later dan u gewend bent, en dat heeft alles te maken met het nieuwe concept. Wie volgt Dé Delftenaar van het jaar 2020, René van Dijk op? Daarin heeft u zeggenschap! 

Door Cheyenne Toetenel

Na jarenlang zeer succesvol de rubriek ‘Bekendste Delftenaar van het Jaar’ te hebben gebracht, was het in 2019 tijd voor iets nieuws. We gingen voor de verandering op zoek naar Dé Delftenaar van het Jaar; een prijs die wordt gegeven aan een persoon die zich op een positieve manier heeft ingezet voor Delft. U als lezer kon zelf uw favoriete weldoener aandragen voor de prijs, wat u met zeer veel enthousiasme heeft gedaan. Reden te meer om ook dit jaar weer de zoektocht te starten naar een Delftenaar die de titel met ere mag dragen en de bronzen Hugo - gemaakt door beeldend kunstenaar Loes van der Holst - in ontvangst mag nemen. Maar vanaf dit jaar doen wij dat nét even anders. Veel mooie mensen die goed doen voor Delft kennen we namelijk al. Wekelijks kunt u de verhalen van prachtige mensen lezen in Passie met een Gouden Rand; onze rubriek waarin wij weldoeners in de spotlights zetten. Waarom niet extra waardering over hen uitspreken, door ze allen voor te dragen voor de Delftenaar van het Jaar-verkiezing? 

Stem nu!
Vond u het als trouwe lezer van Delft op Zondag juist zo leuk om betrokken te worden bij de jaarlijkse verkiezing? Niet getreurd! U kunt nog steeds actief bijdragen aan deze zoektocht. Wie van de personen uit Passie met een Gouden Rand in het jaar 2021 heeft in uw ogen veel voor Delft betekend? Wie is dit jaar volgens u heel waardevol gebleken voor de wijk, de sportvereniging, het buurthuis of het verzorgingshuis? Laat het ons weten via www.delftenaarvanhetjaar.nl ! Deze is speciaal voor deze verkiezing ontwikkeld. Hierop vindt u alle genomineerden terug, inclusief verwijzing naar het eerder geplaatste artikel in Delft op Zondag. Zo kunt u nog eens goed bekijken wie u úw stem gunt. Stemmen kan eenmalig per IP-adres en is eenvoudig via het stemformulier op de website. Stemmen op al deze genomineerden kan tot en met donderdag 13 januari. 

Volgende ronde
Als alle stemmen zijn verzameld, stellen wij in de Delft op Zondag van 16 januari de Top 10 op van de genomineerden met de meeste voorkeursstemmen. Daarna gaat een volgende selectieronde van start, waarin u wederom zeggenschap heeft. De Top 10 stellen we nog eens kort aan u voor, mocht u de verhalen niet meer goed op uw netvlies hebben. Vanaf de bekendmaking van de tien genomineerden kunt ook definitief stemmen op Dé Delftenaar van uw keuze. Om de eerlijkheid van de verkiezing te waarborgen, brengt de vakjury in deze tweede ronde haar deel in. Door de juryleden wordt individueel met al hun deskundigheid een anonieme voorkeursstem uitgebracht op hun favoriet. Deze extra punten, verkregen via de vakjury, worden opgeteld bij de door u verstrekte stemmen. Uit de gecombineerde stemmen volgt uiteindelijk één winnaar, die wij op 30 januari aan u bekend zullen maken.

Vakjury
Vraagt u zich af wie dan die personen van de vakjury zijn die hun stem zullen uitbrengen op de genomineerden in de Top 10? Dat zijn Selma Aközbek, Sandra Kooiman. Stef Breukel en Leo Quack. Selma heeft zelf geschitterd in een van onze andere rubrieken - de Doorkijker - en dus zelf ook veel goeds gedaan voor de stad. In Delft zet zij zich al tientallen jaren in voor kwetsbare vrouwen. Na het afstuderen ging Selma aan de slag als migrantopbouwwerker bij Breed Welzijn Delft, de voorloper van Delft voor Elkaar. In 2018 kwam ze in aanraking met Stichting 8 Maart Delft. Ervaring met diverse vrouwenorganisaties had Selma op dat moment al. Ze is nu bestuurslid bij OMAZ en doet mee met het project De Delftse Blik van Museum Prinsenhof Delft. Ze gaat voor zichzelf beginnen om jongeren tussen twee culturen in te begeleiden en te coachen bij hun levensvraagstukken. Sandra Kooiman is centrummanager van de Delftse binnenstad en weet binnen een andere tak hoe belangrijk weldoeners zijn voor de stad. Stef Breukel en Leo Quack zijn terugkerend juryleden. Deze bekende Delftenaren zijn goed op de hoogte van wat er reilt en zeilt in Delft. Stef met zijn journalistieke achtergrond, Leo als nachtburgemeester met een enorm netwerk in Delft. Een mooi gezelschap dat los van elkaar gaat bepalen wie volgens hen de titel verdient.

Maar u heeft de meeste zeggenschap. Zorg ervoor dat de genomineerde van uw voorkeur eindigt in de Top 10! Ga naar www.delftenaarvanhetjaar.nl en breng uw stem uit.