Foto: Claudia van Zanten
Foto: Claudia van Zanten

Jaarwedstrijd Fotoclub ’59 Delft

Algemeen

DELFT - Traditiegetrouw heeft de jaarlijkse fotowedstrijd van Fotoclub ‘59 weer in december plaatsgevonden. Niet in het clubhuis in de Bomenwijk maar ook dit keer via een Zoomsessie.

De Delftse fotograaf Herman Zonderland had als jury de eervolle taak een keuze te maken uit circa 90 ingezonden werken van de vrijetijdsfotografen. Hij voorzag alle beelden tijdens de bekendmaking van vakkundig commentaar. Vervolgens moest hij uit drie categorieën een keuze maken van de winnaars. De diversiteit en het hoge niveau van de foto’s maakten het Herman Zonderland behoorlijk lastig om de negen prijzen toe te kennen. Claudia van Zanten won de eerste prijs in de categorie print met haar magische IJsland-foto. Gerda Hanemaaijer won twee keer een eerste prijs: een voor haar foto op de Markt tijdens de lockdown en een voor haar fotoserie ‘Strangers in the Night’. 

Met dank aan de jury en felicitaties aan de prijswinnaars kon deze feestelijke Zoomsessie in kerstsfeer als geslaagd worden afgesloten en hoopt de club volgend jaar deze wedstrijd weer fysiek te mogen beleven in het clubgebouw. Alle winnende foto’s zijn te zien op de website: www.fc59delft.nl