Martijn Kirsten van het Talentenhuis
Martijn Kirsten van het Talentenhuis

Huiswerkbegeleiding van het Talentenhuis

Algemeen

DELFT - Elk kind moet de kans krijgen het beste uit zichzelf te halen. Daarom geeft het Talentenhuis Delft huiswerkbegeleiding aan leerlingen van groep 7 en 8 basisschool tot aan het eindexamen middelbare school. Het Talentenhuis is een sociaal huiswerkinstituut en de begeleiding is gratis. De begeleiders van het Talentenhuis helpen leerlingen om beter te plannen, de lesstof beter te begrijpen en te oefenen voor toetsen. “Het is heel leuk werk om leerlingen te helpen en te zien dat ze er van opbloeien”, aldus begeleider Jelske. 

Hoe gaat de begeleiding? De leerling bespreekt met de begeleider hoe het die week is gegaan op school. Dit kan over het huiswerk gaan, maar ook over het leerwerk of een toets. Is er iets wat de leerling moeilijk vond, dan helpt de begeleider daarbij. Daarna gaat de leerling zelfstandig huiswerk maken of oefenen voor een toets. “We werken in kleine groepjes en altijd met twee of drie begeleiders. Hierdoor kunnen we individuele aandacht geven.”
Wanneer en waar? “Dit jaar is anders dan andere jaren vanwege corona, maar we hebben twee partnerscholen waar we begeleiden: de Horizon in de Buitenhof en de Cornelis Musius in de Wippolder. Wij ondersteunen het initiatief van harte en voor ons is het een welkome aanvulling”, aldus Karin Zeestraten (directeur Cornelis Musius school). “Daarnaast hebben we nog een aantal leerlingen die we online helpen. We hopen dat, als de maatregelen het toelaten, we ergens in januari weer aan de slag kunnen”, aldus Martijn, oprichter van het Talentenhuis. “We zijn met een heel enthousiaste groep begeleiders: jonge en oude vrijwilligers, allemaal ervaren en getraind. We zijn op zoek naar meer scholen waarmee we kunnen samenwerken. We komen graag in contact om hun leerlingen ook te helpen. Dat vergroot de kansen van kinderen die het ook verdienen. Dat is toch mooi?!”

Meer info? Stuur een app naar Martijn Kirsten, 06- 20 04 79 78. Of kijk op www.talentenhuisdelft.nl.