Wilma van Meurs overhandigt symbolisch de driehonderd doosjes met sfeerlichtjes aan Femmy Mosterd van Voedselbank Delft (Foto: Heleen Verduijn)
Wilma van Meurs overhandigt symbolisch de driehonderd doosjes met sfeerlichtjes aan Femmy Mosterd van Voedselbank Delft (Foto: Heleen Verduijn)

Driehonderd doosjes sfeerlichtjes voor Voedselbank Delft

Algemeen

Door Rianne Dekker

SCHIPLUIDEN/DELFT- “Het was geweldig, de brievenbus blééf klepperen. Het liep als een trein en dat loopt het nog steeds. Nog steeds worden bonnen door de bus gedaan en lichtjes gebracht”. Inmiddels is het doel van Aad en Wilma van Meurs bereikt: de Voedselbank Delft verblijden met driehonderd doosjes met sfeerlichtjes, inclusief waxinelichtjes. Zodat de kerstboxen voor de minder bedeelden letterlijk een lichtpuntje worden.

“Deze passen heel goed in die pakketten, waarin wat cadeaus en bijzondere dingen worden gedaan”, aldus Aad. Hij en zijn vrouw Wilma namen het voortouw in deze actie voor het goede doel. Hierbij werden bonnen, die de Postcode Loterij ter beschikking stelde aan haar leden, ingezameld. Tegen inlevering van zo’n bon kon bij een AH-vestiging een doosje met daarin twee sfeerlichtjes worden opgehaald. Aanhakend op hetzelfde initiatief van de Naaldwijkse Heleen Verduijn, deed Aad melding van zijn actie op Facebook. “Binnen twee dagen was die 32 keer gedeeld door heel Nederland. Als men wilde doneren moest men mij dit kenbaar maken middels een persoonlijk bericht. Daarna kregen ze mijn adres”, aldus de in Schipluiden niet geheel onbekende Aad. 

De Sinterklaas, trouwambtenaar én vader van cabaretier René van Meurs (”zijn volgende show heet 2636, dat is onze postcode”) en dj-producer André van Meurs alias Andrew Mathers, is wel vaker voor het goede doel in de weer. Echtgenote Wilma is met hetzelfde sop overgoten. Zij doet bijvoorbeeld allerlei hand- en spandiensten voor Femmy Mosterd van de Voedselbank Delft. Aad is tevens een begenadigd blogger op zijn Facebook pagina over hun acties. De overhandiging van de sfeerlichtjes aan de Voedselbank kon hij overigens niet bijwonen. “Alleen mijn vrouw is gegaan. Ik moest rijden op de Mus, een soort regio taxi maar dan voor Midden-Delfland”, aldus de bezige bij.

Gegadigden voor 
lichtjes gezocht
Zoals gezegd bleven ook na de donatie aan de Voedselbank de giften binnenstromen. Bonnen, sfeerlichtjes, waxinelichtjes en zelfs dozen met speculaaspoppen. Hoewel hij niet uitgepraat raakt over zoveel spontaniteit, zit Aad een klein beetje in over de opslagruimte bij hem thuis. “Met AH Schipluiden is afgesproken dat ik alle lichtjes die niet zijn opgehaald ook nog mag hebben. Ik zit dus met een grote voorraad lichtjes. Ik heb bijvoorbeeld al een mail gestuurd naar Vluchtelingenondersteuning Delft of er daar interesse voor is. En doe hierbij een oproep aan mensen die de lichtjes kunnen gebruiken”