Laga-deelnemers aan het NK Indoorroeien (Foto: Lotte Burgers)
Laga-deelnemers aan het NK Indoorroeien (Foto: Lotte Burgers)

D.S.R.V. Laga roeit voor de Esther Vergeer Foundation

Algemeen

AMSTERDAM - Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga is met een grote groep eerstejaars van de selectie naar Amsterdam afgereisd om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien in de Sporthallen Zuid. Daarnaast waren er enkele ouderejaars wedstrijdroeiers aanwezig en hebben achttien Lagaaiers meegedaan om geld op te halen voor de Esther Vergeer foundation. In alle velden werd 2000 meter op de ergometer geroeid.

Door Cheyenne Toetenel

Vier van de Delftse ploegen hebben vorig weekend de eerste plek behaald: Lichte Heren 4 in het Heren eerstejaars vier veld, Lichte Heren 8 in het Lichte Heren eerstejaars acht veld, Dames 8 in het Dames eerstejaars acht veld en Heren 8 in het Heren eerstejaars acht veld. “Dit zijn bijna allemaal eerstejaars die pas in oktober begonnen zijn met trainen, dus daar zijn we als Laga supertrots op”, aldus Marlou Boerkamp, die op het NK roeide voor de Esther Vergeer Foundation.

Geen publiek
Het NK werd uiteraard gehouden zonder publiek, maar daar hadden de Lagaaiers niet zozeer last van. “De eerstejaars hebben sowieso nog nooit een wedstrijd met publiek meegemaakt, dus er is geen vergelijkingsmateriaal. En iedereen was ook zo vastberaden om te winnen, dat wel of geen publiek dus niet veel verschil maakte.”

Foundation
Een deel van de Laga-roeiers heeft zich tijdens het NK ingezet voor de Esther Vergeer Foundation. Waarom juist dat goede doel? “We waren op zoek naar een wat kleiner goed doel dat zich focust op sport, omdat dat goed bij Laga aansluit.” De Esther Vergeer Foundation is een organisatie opgericht in 2004 door Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en paralympisch kampioene. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. “Deze missie sluit mooi aan bij een sportvereniging als Laga. Wij vinden inclusiviteit erg belangrijk en dragen daar dan ook graag aan bij. Iedereen moet kunnen sporten waar hij of zij wil.”

Sponsoractie
“We hebben achttien roeiers laten starten op het NK in de Dames en Heren gevorderden velden waarbij twee kilometer werd geroeid, zo hard als ze konden. De roeiers die voor de Esther Vergeer Foundation hebben meegedaan starten normaal gesproken geen grote wedstrijden zoals het NK, dus het is best bijzonder dat ze hier nu wél aan mee konden doen. We hebben geld opgehaald bij de leden, families en vrienden via GoFundMe. Dat heeft en mooi bedrag opgeleverd.” De roeiers hebben met elkaar 1200 euro opgehaald. “Daar kunnen we heel tevreden mee zijn. We waren relatief laat begonnen met het organiseren van het evenement, maar door al het enthousiasme is het toch een heel succesvolle actie geworden!”