Wijkcleanup Tanthof (Foto: Foto: Gerard Stolk)
Wijkcleanup Tanthof (Foto: Foto: Gerard Stolk)

Succesvol jaar voor Cleanup All Delft

Algemeen

DELFT - Cleanuppers Mira en Angelique blikken terug op een bewogen jaar, waarin toch ook veel mooie dingen hebben plaatsgevonden. Diverse succesvolle acties werden dit jaar opgezet om de stad een stuk schoner te maken. 

“Het was voor iedereen een bewogen jaar, maar wat is ‘het voorbij gevlogen en wat hebben we met elkaar een fantastisch resultaat neergezet”, aldus Mira en Angelique van Cleanup All Delft. “Met ruim dertig sponsoren en 1307 vrijwilligers hebben we Delft en omstreken met maar liefst 3465 kilo zwerfafval lichter op de kaart gezet. Een dikke pluim voor iedereen!”

Vooruitblik
Bij een terugblik hoort ook een vooruitblik. We kunnen in het nieuwe jaar weer veel moois verwachten vanuit Cleanup All Delft. “De website wordt binnenkort weer helemaal geüpdatet en de nieuwe data, opstappunten en eindpunten voor volgend jaar gaan we daarin bekend maken. We gaan opnieuw onze sponsoren benaderen met de vraag of ze volgend jaar weer mee willen doen om onze deelnemers te verblijden met een stuk fruit, drankje of hapje of zelfs een lunch of hotelovernachting. Remondis, die zorgt voor het afvoeren van de vele kilo’s zwerfafval na iedere cleanup, heeft aangegeven de containers voor volgend jaar weer te willen sponsoren. Zoals jullie misschien weten hebben we tijdens de studenten bindingsweken met 450 studenten een succesvolle cleanup gehouden met negen opstappunten. Hier hebben veel studenten enthousiast op gereageerd, dus volgend jaar willen we ook hiermee een stap verder. Ook willen we teambuildingsuitjes, voorlichting op scholen en workshops gaan geven. We hebben ondertussen zeer goede contacten bij Stunt. Een geweldig upcycle bedrijf, waar we nog veel met elkaar van kunnen leren. Kortom, we sluiten het jaar met trots af en maken ons ook alweer op voor het volgende jaar want het zwerfafvalprobleem nog lang niet opgelost.” Zie www.cleanupall.nl.

Buitengewoon opgeruimd Buitenhof