De Kerstballentocht beleeft dit jaar z'n 35ste editie
De Kerstballentocht beleeft dit jaar z'n 35ste editie

Kerstballentocht door Delftse Hout

Algemeen

DELFT - Duurzaamheidscentrum De Papaver en de Delftse Natuurwacht organiseren ook dit jaar weer een Kerstballentocht. Deze traditionele speurtocht door de Delftse Hout beleeft dit jaar z’n 35ste editie en kan gelopen worden van 18 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Doe jij ook mee?

De tocht is geschikt voor jong en oud. De speurtocht, met dit jaar het thema Diersporen’, begint bij De Papaver en duurt ongeveer anderhalf uur. 

Kerstballen
Heb jij de Kerstballentocht nog niet eerder gelopen? Dan leggen wij het je even uit. In de bomen van de Delftse Hout hangen grote kerstballen, met daarop drie keuzeantwoorden. Om de juiste route te ontdekken, loop je van bal naar bal.

Vragenboekjes
De vragenboekjes en antwoordformulieren zijn af te halen bij De Papaver, Korftlaan 6 Delft. De boekjes liggen in een bak naast de voordeur, dus ze zijn ook beschikbaar als De Papaver gesloten is. Ze zijn daarnaast verkrijgbaar bij restaurant Het Rieten Dak, restaurant De Schaapskooi, Stadsboerderij BuytenDelft en Knus, allen gevestigd in de Delftse Hout.

Prijs
Kinderen tussen 6 en 12 jaar maken kans op een prijs! De speurtocht is gratis, mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers van Delftse Natuurwacht en De Papaver. Beide organisaties worden wel heel blij van een kleine donatie.

Tip: neem een potlood of pen mee om de antwoordletters op te schijven. De antwoorden kan je in de brievenbus van De Papaver doen of mailen naar receptie@papaverdelft.nl.

Veel wandel- en speurplezier gewenst!