Evelien van der Does, Michael van der Pot, Bob van Buuren, Sjaak Lispet, Lively en Diana Lispet (Foto: Koos Bommelé)
Evelien van der Does, Michael van der Pot, Bob van Buuren, Sjaak Lispet, Lively en Diana Lispet (Foto: Koos Bommelé)

De cirkel is rond bij Full Speed en Les Enfants!

Algemeen

DELFT - Les Enfants en DSV Full Speed hebben de handen ineen geslagen, en dat voelt heel vertrouwd. Banden tussen de kinderopvang en de familieclub waren er namelijk al volop!

Door Cheyenne Toetenel

Die banden beginnen al tientallen jaren terug. Even een voorstelrondje: Michael van der Pot, mede-eigenaar van de kinderopvang, is opgegroeid bij Full Speed. “Mijn vader Cock van der Pot heeft zo’n beetje alle bestuursfuncties wel een keer bekleed en mijn moeder regelde alles achter de bar. Als kind werd ik dan ook al vaak meegenomen naar de club. Dat we hier nu ook met Les Enfants aan de slag gaan voelt voor mij echt als thuiskomen.”

Warm nest
Bob van Buuren is de pedagogisch medewerker die de buitenschoolse opvang bij Full Speed zal gaan leiden. Dat hij bij Les Enfants aan de slag is gegaan, is geen toeval. “Ruim dertig jaar geleden hebben Michael en ik samen gevoetbald in de C’tjes bij Full Speed. In de B vertrok ik naar een andere club, maar het contact is altijd gebleven. Zeker toen zijn vrouw Linda startte met de kinderopvang kwamen we vaker in contact, aangezien ik zelf ook werkzaam was bij een kinderopvang. Daarmee hadden we meteen een interessant gespreksonderwerp, waar we beiden over mee konden praten.”  

Een paar maanden geleden kwam het werk in de kinderopvang weer ter sprake en vertelde Michael over de plannen die ze hadden bij Full Speed. “Het leek mij een supertoffe uitdaging, dus ik hoefde niet lang na te denken om mij aan te sluiten bij Les Enfants”, vertelt Bob. “De visie van deze opvang past sowieso goed bij mij. Ook ík vind het geweldig om met de kids naar buiten te gaan en lekker actief bezig te zijn. Full Speed leek mij de ideale locatie om deze visie uit te dragen. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.” 

Hoewel hij al tientallen jaren niet meer aan Full Speed verbonden was, voelt het nu alweer als een warm nest. “Het klinkt misschien wat cliché, maar door de goede ontvangst voelt het alsof ik veel korter ben weggeweest. Die vriendelijkheid en het familiegevoel is ook wel waar deze club om bekend staat. Ik ben dan ook enthousiast om juist op deze plek aan het werk te gaan voor Les Enfants.”

Full Speed familie
Ook de familie Lispet draagt bij aan het rondmaken van de cirkel. Sjaak Lispet kwam rond zijn twintigste bij Full Speed aangewaaid. Na een paar jaar voetballen bleef Sjaak bij de vereniging hangen. “Ik ben inmiddels 51 jaar lid.” Lispet begon als algemeen bestuurslid, waakte later over de penningen, was even secretaris en is inmiddels al dertien jaar voorzitter. Hij ontvangt Les Enfants, samen met de andere bestuursleden en leden, met open armen op het sportcomplex aan de Kerkpolderweg.

Maar wat is zijn band met deze kinderopvang dan, zul je misschien denken. Die vinden we via zijn dochter Diana Lispet en achterkleindochter Lively Maylin. Diana zit al vanaf haar achttiende in het vak en werkt inmiddels tien jaar bij Les Enfants als pedagogisch medewerker. Dat ook Lively enkele dagen bij Les Enfants onder de pannen is, was een bewuste keuze voor Diana’s zoon en schoondochter. “Niet alleen omdat ik er als oma werk, maar ook vooral omdat ze geloven in onze aanpak bij Les Enfants”, vertelt ze. 

“Wij doen niet alleen maar aan ‘bezig houden’. De verzorging is belangrijk, maar ook het leren, het zelf dingen ontdekken, de voorbereiding op de basisschool. Daar rijden ze graag een stukje voor om, vanuit Pijnacker. En ze zijn niet de enigen, want wij hebben niet alleen kinderen uit Delft maar ook uit de omgeving.”

Trots
Michael en zijn vrouw Linda zijn beiden zeer enthousiast over de ontstane samenwerking tussen kinderopvang en club. “Je blijft toch altijd Full Speed-ter!”, aldus Michael. “Dat we hier nu zoiets moois mogen gaan neerzetten maakt mij dan ook onwijs trots. We versterken elkaar op deze manier, daar ben ik van overtuigd. We gaan er wat leuks van maken, vol energie, enthousiasme, uitdaging en avontuur. Dit wordt een plek waar kinderen graag komen en op een leuke manier worden klaargestoomd voor de toekomst.”

Wil jij meer weten over kinderopvang Les Enfants? Kijk dan op www.kinderopvang-lesenfants.nl.