Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT- “Een knus, warm, fijn en gezellig huis”. Zo omschrijft Anouk Milani deze centraal en rustig gelegen ruime woning, waar zij en haar gezin ruim een jaar van genoten hebben. Het is dan ook beslist niet het huis dat de beweegreden is geweest voor de emigratie van het gezin naar Italië. “Het is eigenlijk nooit de ambitie geweest om weg te gaan. Maar het kwam simpelweg op ons pad. Het idee om op ontdekkingsreis te gaan is in één middag vanuit het niets geboren”, aldus Anouk vanuit Puglia in de hak van “De Laars”. 

Anouk, haar man David en dochters Elise (4) en Esmée (3) waren twee jaar geleden klaar voor een groot avontuur. Hun huis was verkocht, de banen opgezegd, en de caravan stond te wachten om te gaan reizen en genieten. “De kleintjes gingen nog niet naar school, dus dit was het moment. Het was het resultaat van een brainstorm over wat we verder wilden met ons leven. We dachten aan ondernemen, maar daar is geld voor nodig. En toen kwam de simpele gedachte op dat dat in ons huis zat. Als uit het niets ontstond ineens het plan om op ontdekkingsreis te gaan”.  

De overdrachtsdatum van hun huis was 1 april vorig jaar. En toen gooide Covid roet in het eten en ging het reizen op hold. “Maar we hadden geen huis meer en hebben toen in de caravan gekampeerd in de achtertuin van mijn ouders”, blikt Anouk terug. Gaandeweg ontstond het plan om toch weer naar een huis te gaan kijken en Delft kwam in beeld. “Mijn man heeft hier vroeger gewoond en wij hebben er beiden op school gezeten. Het is er gewoon leuk”, aldus Anouk.

Het huis
Ze noemt de Harmenkokslaan een unieke locatie voor de binnenstad. “Rustig, je komt er niet als je er niet zijn moet. En toch met een centrale ligging. Alles is zo makkelijk te bereiken. Een ijsje halen kost 0 moeite”.

Naast dit grote pluspunt noemt Anouk het karakteristieke van de woning als reden waarom het gezin ervoor gevallen is. “In de ruime woonkamer zitten mooie glas in lood ramen. Het huis is diep, ik schat wel zestien meter, en loopt aan de achterkant langs het buurhuis. Hierdoor heb je daar een verbreding, waar de keuken is gevestigd. Deze grenst met een grote glaswand aan de achtertuin en vormt zo een mooie verbinding daarmee. Temeer omdat wij de keuken groen betegeld en geverfd hebben, is het één grote oase van rust”. 

De achtertuin, die door de laagbouw eromheen genoeg zon vangt, heeft een achterom naar een klein speelplaatsje. Aan de voorkant kan op de bankjes op het brede trottoir volop van de zon worden genoten. Alle muren zijn gewit en recentelijk is het buiten schilderwerk nog gedaan. Anouk voegt toe: “Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, die vanwege de grote raampartijen veel daglicht vangen. Op de tweede verdieping is een groot zoldergedeelte en sliepen wij knus onder het puntdak”. 

De vier konden in mei van dit jaar gelukkig alsnog hun droom waar gaan maken. “Wij genieten intens”, besluit Anouk.

Ruime karakteristieke tussenwoning op rustige locatie

Harmenkokslaan 56, Delft
Vraagprijs is: 685.000 k.k.
Woonoppervlak is: 124m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding