Eem memorabele avond in  het Hampshire Hotel in Delft. (Foto: Koos Bommelé)
Eem memorabele avond in het Hampshire Hotel in Delft. (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Drukbezochte Alquin filmpremiére in Hamsphire Hotel Delft Centre

Algemeen

DELFT - Afgelopen maandag vond er bij het Hampshire Hotel in Delft een prachtig evenement plaats, namelijk de officiële première van de Alquin popdocumentaire gemaakt door John Meijer en Martin Reitsma. Voorts een Delftse muziekspecial. Beide popdocumentaires die in het teken van de Delftse popmuziek stonden werden enthousiast onthaald door de prominente gasten.

Voorts waren er op deze drukbezochte avond optredens van de Godfather van de vaderlandse Rock ‘n Roll René Nodelijk die met niemand minder dan Ferry Lever van de Delftse Tee Set en After Tea een dijk van een optreden deed met onder meer het nummer Alligator Boogie. 

Ode
De Haagse stadsdichter Victor R. Meijer bracht een gesproken ode aan Alquin en droeg voorts een gedicht voor over de vaderlandse popscène waar veel bands zich in zullen herkennen. Ook singer-songwriter Rob Bolland trad op met Ferry Lever en de Delftse drummer Rob Kramer met voortreffelijke backing vocals door Jane Goulding, Karin Meerbeek en Susanne de Rooij. Zij deden voortreffelijke live-uitvoeringen van het Alquinnummer Wheelchair Groupie en Jeanny.
Kunstschilder en chansonnier Aryan van Beugen bood Martin Reitsma een prachtig en groot schilderij aan die in het teken van zijn muzikale activiteiten stond met Boulevard of Music en The Beat Goes On. Het werd een memorabele avond in het Hampshire Hotel te midden van veel bekende muzikanten en prominenten. Na afloop bedankte Reitsma gastheer Rogier Camijn, zijn vader Antoon Camijn en hun medewerkers voor deze topavond in Delft.

Over Alquin
Het Delftse Alquin, opgericht in 1971, heeft in de loop van haar bestaan een constante en hoge kwaliteit bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Binnen een periode dat de markt na 1975 wordt beheerst door bands die vooral gericht zijn op het behalen van commercieel succes doet de band geen concessies en levert kwalitatief goede langspeelplaten af met uitstekend songmateriaal en een goed, direct geluid dat transparant blijft ook in de meer complexere delen. Een groep met een eigen identiteit die de popmuziek in Nederland naar een nieuw en hoger elan tilt met albums en optredens om van te watertanden. Een aansprekende mix van klassiek, prog, jazz en funk. Kwaliteitsrock met soms een vleugje blues waarbij slepende en vlotte passages elkaar naadloos afwisselen. Met de komst van topzanger Michel van Dijk in 1974 verandert de muzikale koers en schuift Alquin meer de rock-kant op. Beide popdocumentaires kunt u vinden op You Tube.