Leo Quack te midden van Rob Bolland (links) en Robert-Jan Stips tijdens de première van de Alquin-documentaire. (foto Koos Bommelé)
Leo Quack te midden van Rob Bolland (links) en Robert-Jan Stips tijdens de première van de Alquin-documentaire. (foto Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

Afgelopen maand leek het er even op alsof we weer als vanouds konden feesten. Dat begon natuurlijk met de Opgloeiavond van Muziekmakerij ‘t Zootje in de Schaapskooi. Ondanks het feit dat de festiviteiten vanwege de coronamaatregelen om 0.00 uur afgelopen moesten zijn, werd er niet minder gedronken. De sfeer zat er goed in, de mensen genoten en je kon duidelijk zien dat ernaar werd gesmacht.

Verder kan ik niet genoeg benadrukken dat het de moeite waard is om de uitagenda in de Delft op Zondag in de gaten te houden of om zo nu en dan eens op de site van het Hampshire Hotel Delft Centre te bekijken. De concerten die er om de week op zondagmiddag worden gehouden zijn zeker de moeite waard.
Wat ook weer heel vertrouwd voelde, ook al hebben we het twee jaar niet gedaan, is de jeu-de-boulesessie met de horecasenioren en hun partners bij Café du Midi. Daarnaast hebben we het geluk gehad dat we weer naar het theater konden. In het Nieuwe Luxor bezochten we een voorstelling van Waardenburg en De Jong en ook hier was het helemaal uitverkocht.

Bij nacht en ontij
Dan zit Halloween er natuurlijk ook weer op. Met de Hoffotograaf heb ik de Brasserskade, het Heilige Land, de Wippolder en STECK bezocht. De dag erna was er bij café de Koepoort een Halloweenquiz, die ook goed bezocht werd. Bij STECK merkte ik trouwens wel dat ik een jaartje ouder werd. We kregen er een koptelefoon op en konden zelf de muziek uitzoeken. Daarbij zag je mensen tijdens de Silent Disco allemaal op hun eigen muziek dansen. We hebben de koptelefoons maar snel afgedaan en een drankje besteld, zodat we lekker samen konden ouwehoeren.
Verder heb ik ook de eer gehad om de Droomtijdloop van de Koplopers midden in de nacht weg te schieten. Mooi dat er ook in deze tijd 675 mensen een halve marathon in een toptijd uitlopen.

Niet nog een lockdown
Sommige mensen zullen denken: ‘daar heb je hem weer’, maar ik wil toch iedereen oproepen om zich aan de coronamaatregelen te houden. Als we dat niet doen en sjoemelen met codes, dan krijgen we het monster nooit onder controle of zitten we binnen de kortste keren weer in een lockdown. Voor de demonstraties op het Malieveld kan ik dan ook totaal geen begrip opbrengen. Het is makkelijk om alle schuld op de regering af te schuiven, maar wat zijn hun alternatieven.
Ook maak ik me zorgen over ons continent. Alles moet groener en duurzamer, maar zolang China hier niet in meegaat, is wat we doen een druppel op een gloeiende plaat. En je ziet nu al dat de Chinezen nu hun best doen onze kassen te kopiëren, zodat we straks onze tuinbouwexport ook kwijt zijn. Dat zou desastreus zijn voor de economie.

Mooie uitjes
Wat wel leuk was, was het Open Delfts 30 seconds kampioenschap in de Sjees, waar zelfs EditieNL kwam filmen. Daarnaast vond maandagavond in het Hampshire Hotel de première van een documentaire over Alquin plaats; dat werd natuurlijk een soort van reünie. Erg leuk om al die kopstukken uit de Delftse en Haagse pophistorie, onder wie Ferdinand Bakker, Polle Eduard, Rob Kramer, Bolland en Bolland en Robert-Jan Stips weer te zien! Ze hebben inmiddels wat minder haren en wat meer jaren, maar hun verhalen blijven natuurlijk prachtig en ze zijn stuk voor stuk uitermate sympathiek. Tot slot zijn we met een aantal oude sporters onder leiding van Koos van der Burg weer aan het spinnen om geld op te halen voor inloophuis Debora. Ook dat is natuurlijk altijd weer ouwe-jongens-krentenbrood.