We stoppen hier al onze liefde voor chocolade in.
We stoppen hier al onze liefde voor chocolade in.

Quetzal De Chocoladebar: een heilige passie voor chocolade

Algemeen

DELFT – Feest bij Quetzal De Chocoladebar! Deze maand is het vier jaar geleden dat Valentijn en Linda hun ‘chocoladehemel’ aan de Voorstraat openden. En wie jarig is trakteert. Op chocolade natuurlijk! 

“Deze hele maand is de vierde High Choc gratis”, vertelt Linda. Gewoon, om te vieren dat we er alweer vier jaar zijn. Voor Valentijn Eisinga kwam vier jaar geleden een lang gekoesterde droom uit. “Ik ben begonnen in de bakkerijwereld”, vertelt hij. “Maar op een gegeven moment was ik toe aan iets nieuws. Liefst als ondernemer.” Valentijn heeft twee grote passies: koffie en chocolade, en besloot van zijn passie zijn werk te maken: “Koffietentjes waren er al genoeg, dus ik koos voor de chocolade.” Bij het verwezenlijken van zijn droom kreeg jij hulp van anderen: “De crowdfunding die we opzetten was binnen negen minuten vol. Daar zijn we nog steeds enorm dankbaar voor en blij mee.” 

Bean to bar
Valentijn en Linda sloten zich aan bij Quetzal, een franchiseketen die is vernoemd naar een Azteekse godheid: “Voor de Azteken waren cacaobonen heilig.” En in zekere zin voor Linda en Valentijn ook. Want passie voor chocola, dat betekent voor hen het beste eruit halen voor klant, ondernemer en leverancier. “We gebruiken alleen vloeibare chocolade van hoge kwaliteit, waarmee we de heerlijkste producten kunnen maken”, benadrukt Valentijn. Altijd vers, altijd zorgvuldig. Of het om een pastille gaat, om een milkshake of een ander product, we besteden er uiterste zorg aan en stoppen er al onze liefde voor chocolade in.” Net zo zorgvuldig gaan Linda en Valentijn om met de leveranciers van hun product: “Wij verkopen ook repen die gemaakt zijn volgens het Bean to Bar proces.”, legt Linda uit. “Deze gaan verder dan Fairtrade door minder schakels tussen cacaoboer en klant te gebruiken, wat weer ten goede komt aan de boer, zijn/haar personeel, familie en de  gemeenschap. De cacaoboeren leveren een hoge kwaliteit bonen, van bomen die soms al honderd jaar oud zijn en hierdoor een heel eigen karakter en smaak hebben.” Naast zorg voor product en producer hebben Linda en Valentijn ook zorg voor hun klanten, aan wie ze niets dan het beste willen voorzetten. “We hebben veel vaste klanten. We kennen hen, en we heten ze welkom in een warme, huiselijke sfeer. Kom het vooral ervaren!”

Chocoladeletters
November is dus een feestmaand voor Quetzal Delft. Maar natuurlijk denken ze ook meteen aan dat àndere feest dat deze maand begint: “Onze ambachtelijke, overheerlijke chocoladeletters liggen inmiddels weer in de winkel”, aldus Valentijn. “Een perfect presentje van de goede Sint!