Filmer John Meijer met journalist Martin Reitsma, Ferdinand Bakker en Michel van Dijk van Alquin én Lone en Rinus Gerritsen van Golden Earring
Filmer John Meijer met journalist Martin Reitsma, Ferdinand Bakker en Michel van Dijk van Alquin én Lone en Rinus Gerritsen van Golden Earring

Popdocumentaire over Alquin beleeft première in Delft

Algemeen

DELFT -  Het Delftse Alquin maakte in de jaren zeventig furore in de Nederlandse progrockscène en genoot ook internationaal veel aanzien tot in Engeland en Amerika aan toe. Popjournalist Martin Reitsma en filmer John Meijer maakten een filmdocumentaire over deze legendarische Delftse band die vanaf komende donderdag ook voor de Delftse muziekliefhebbers te zien zal zijn op onder meer YouTube, bij diverse regionale omroepen en op de website van muziekblad OOR.

Martin Reitsma en John Meijer zijn het afgelopen jaar in de muzikale geschiedenis van de Delftse rockgroup Alquin gedoken en hebben met prominente Alquinleden zoals Ferdinand Bakker, Michel van Dijk, Ron Ottenhof, Paul Westrate en Dick Franssen herinneringen opgehaald aan hun groep. Alquin bezat een volstrekt eigen identiteit met muzikanten die de popmuziek in Nederland naar een nieuw en hoger elan heeft getild met albums en optredens om van te watertanden. Rogier Camijn - directeur van het muzikale Hampshire Hotel Delft Centre - zal binnenkort samen met zijn vader Antoon gastheer zijn tijdens de officiële première van de popdocumentaire over Alquin. Veel prominente muzikanten zullen daarbij aanwezig zijn waaronder de leden van Alquin, Ferry Lever en Polle Eduard van de Tee Set, de Delftse drummer Rob Kramer. Rob Bolland van het befaamde duo Bolland & Bolland gaat een optreden doen samen met Ferry Lever en met backing vocals door Susanne de Rooij en Jane Goulding. Victor R. Meijer draagt een popgedicht voor met daarin roemrijke Delftse en Haagse popbands en ook de godfather van de Haagse Rock ‘n Roll ‘René Nodelijk’ zal op gitaar te horen zijn. Voorts zullen er gasten uit de Delftse cultuur en andere prominenten aanwezig zijn. Op deze besloten première zal voorts een filmploeg en pers aanwezig zijn om dit nieuwe hoogtepunt in de al zo rijke Delftse muziekgeschiedenis vast te leggen.

Sunday Sounds
In samenwerking met Delft op Zondag vinden er de komende tijd ook weer gratis toegankelijke concerten plaats in dit muzikale hotel waar service en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. De agenda voor de komende tijd is: Op 7 november The Perfect Sundays - Semi akoestische live muziek, Jazz voor het zondaggevoel. Op 14 november Sweet and Sour Grooves - Semi akoestische live muziek, Cool funky grooves. Op 12 december Pirates of the lamb - 4-koppige pop/folk cover band met vrolijke Ierse en Engelse meezingers.

Hampshire Hotel Delft Centre
Koepoortplaats 3
2612RR Delft
De aanvang is steeds vanaf 14.30 uur.