Mark Trewren houdt met zijn app ook zijn eigen marathon ambities op peil
Mark Trewren houdt met zijn app ook zijn eigen marathon ambities op peil

Samen rennen via de AllBlazing app

Algemeen

DELFT- Mark Trewren (43) heeft al heel wat van de wereld gezien. De geboren Engelsman en huidige inwoner van Delft was onder andere docent academisch Engels aan de universiteiten van Saudi Arabië en Jemen, voordat hij aan de universiteit van Groningen zijn teaching skills kwam optimaliseren. Hier bleek een belangrijke schakel te liggen voor hetgeen hij nu heeft gerealiseerd: de AllBlazing app.

Door Rianne Dekker

Via een van zijn professoren in Groningen kreeg Mark namelijk een baan aan de TU en settelde zich in Delft. Bij atletiekvereniging De koplopers stoomde hij zich klaar voor het voltooien van de Marathon van Amsterdam en classificeerde zich voor de Boston Marathon. De Corona crisis sloot echter alles af en Mark verloor zijn motivatie om te trainen. “Met het me realiseren dat anderen hier ook last van zouden kunnen hebben werd AllBlazing geboren”, vertelt hij. “Het is een app om alle soorten renners te motiveren om van de bank af te komen en te blijven. Je zet er je details in en de app vindt renners van jouw level uit jouw omgeving om mee te gaan trainen. Meer competitie gerichte renners kunnen ook tegen elkaar racen; de app vindt iemand van een gelijk niveau. Het is tevens mogelijk evenementen te organiseren om op een makkelijke manier bijeen te komen om te rennen. De app is simpel gratis te downloaden via de AllBlazing website”. 

Lancering
De lancering van Marks geesteskind, waar een klein bedrijf van experts achter zit, was op 28 oktober. “Nu is het zaak zoveel mogelijk renners te vinden die hem willen gebruiken. Ik geloof in het motiverende effect van de app. Het is immers veel moeilijker een training te skippen als je met iemand hebt afgesproken!”