Leo Quack tijdens de 'corona-editie' van het Varend Corso vorig jaar (Foto: Koos Bommelé)
Leo Quack tijdens de 'corona-editie' van het Varend Corso vorig jaar (Foto: Koos Bommelé)

Leo Quack zoekt medewerking voor uniek project

Algemeen

DELFT – Voor Leo Quack, Delfts Nachtburgemeester, kan het niet snel genoeg 23 juni zijn. Dan trekt het Varend Corso Westland weer door de Westlandse en Delflandse wateren.

“Ik ben maandagavond bij het officiële startschot van het Corso 2022 geweest”, zegt Leo nog zichtbaar nagenietend. “Het was een bijzondere avond waarop het Corsobestuur de plannen voor volgend jaar bekend maakte. Voor Delft is een bijzondere rol weggelegd. Op vrijdag 24 juni legt het Corso aan aan de Hooikade en daar zullen de boten ook overnachten. Dat betekent dat er plannen zijn om die avond een geweldig corsofeest te organiseren. Zaterdag vertrekt de stoet dan naar Westland en als alle vergunningen op tijd verleend worden dan zal op zondag Den Haag worden verblijd met een bezoek van de naar schatting 50 corsoboten. Dat wordt een schitterend feest, reken daar maar op.”

Voordat het zover is moet er nog wel het nodige werk worden verzet voor de Nachtburgemeester en zijn werkgroep. “Op de eerste plaats moet de werkgroep worden verstevigd. Herman Weijers heeft namelijk te kennen gegeven een punt achter zijn Corso-carrière te gaan zetten. Dat is een hele aderlating. Daarom ben ik op de eerste plaats op zoek naar een paar enthousiaste mensen die de organisatie willen ondersteunen. En dan moet ik een arrangeur zien te vinden die in staat is om het thema van het Corso te vertalen in een aansprekende boot, een boot waarmee Delft voor de dag kan komen. Het zou geweldig zijn als er van de TU een paar studenten zouden aansluiten. Daar immers wordt de toekomstige technische top van het land gevormd. Ze zouden voor heel Delft en haar wijde omgeving veel kunnen betekenen. En ten slotte zijn er helpende handen nodig voor het steken van de bloemen en groenten want Varend Corso Westland is immers een bloemen- en fruitcorso.”

Er ligt dus een grote druk op de schouders van Quack, immers het is al snel juni 2022. “Ik hoop dan ook mensen snel zullen reageren zodat we in alle rust aan een spectaculaire inzending kunnen gaan werken. Ja, ik heb het trouwens nog niet gehad over sponsoren die een steentje aan de kosten willen bijdragen. Ik hoop dat mensen, als ik binnenkort hier en daar binnenloop voor een bijdrage, de deur niet meteen voor mijn gezicht dicht gooien.”


Wie mee wil helpen aan het unieke project van Leo Quack kan telefonisch contact opnemen via 06-22453962.