Frans Daelmeijer in het Sportfondsenbad Delft
Frans Daelmeijer in het Sportfondsenbad Delft

Frans is al 60 jaar een vast gezicht in het Sportfondsenbad

Algemeen

DELFT - De 82-jarige Frans Daelmeijer is voor veel bezoekers van Sportfondsenbad Delft een bekend gezicht. Afgelopen woensdag schafte hij er zijn 60ste jaarabonnement aan. “Maar ik kom hier zelfs nog langer!” 

“Als kind zijnde heb ik hier leren zwemmen met school”, vertelt Frans. “Er komen daarom veel jeugdherinneringen naar boven. Ook dat ik hier als jochie van een jaar of 6 tijdens de oorlog op het dak zat om naar zwemmende Duitsers te kijken.” Jaren later, toen Frans begin 20 was, sloot hij zijn eerste jaarabonnement af bij het Sportfondsenbad. “In eerste instantie begon ik met banenzwemmen door de pijn in mijn rug. Als kind van 10 liep ik al met varkens om mijn nek in de slagerij van mijn vader, waardoor mijn ruggenwervel is versleten. ‘Je moet iedere dag gaan zwemmen, dat helpt’, werd mij verteld. Vanaf dat moment ben ik jaar in jaar uit elke maandag tot en met vrijdag gaan zwemmen. Uiteraard kwam daar ook veel plezier bij kijken, anders waren we nu niet 60 jaarabonnementen verder geweest!” En Frans is niet de enige Daelmeijer die in het Sportfondsenbad zwemt. “Mijn kinderen hebben hier leren zwemmen, later mijn kleinkinderen en nu zijn mijn achterkleinkinderen bezig.” 

Ouderwets gezellig
Hoewel Frans inmiddels niet meer om de hoek van het Sportfondsenbad woont, blijft hij er graag komen. “Ik ken iedereen hier en de sfeer is goed. Voor mij daarom geen ander zwembad.” In 60 jaar tijd heeft Frans veel zien veranderen in het Sportfondsenbad. “De hele indeling van het zwembad, en ook al zoiets kleins als het jaarabonnement. Vroeger werd je naam opgeschreven op een blocnote, nu hebben we allemaal een pas. Maar de sfeer is nog ouderwets gezellig!” Voorlopig zullen we Frans dan ook nog wel blijven zien in het Delftse zwembad. “Zo lang het kan, blijf ik zwemmen. Die discipline is er!”

Kijk op sportfondsenbaddelft.nl voor meer informatie over abonnementen.