Raymond Bosch in zijn Atelier (foto: Sara Tholenaars).
Raymond Bosch in zijn Atelier (foto: Sara Tholenaars).

Hemd van het lijf: Raymond Bosch

Algemeen

Kunstenaar Raymond Bosch (43) heeft aan de Van Oldenbarneveltstraat 30 zijn atelier en winkeltje, genaamd Ray’s Project.

Waarom hier op de foto?
“Ik wil de mensen een kijkje geven hoe mijn atelier eruitziet. Mensen kunnen hier altijd even naar binnen wandelen om een kijkje te nemen of als ze iets moois zien, dan kunnen zij dat kopen.”

Hoe is Ray’s Project ontstaan?
“Het is eigenlijk een beetje uit zichzelf ontstaan. Ik was altijd al creatief bezig. Zelf heb ik de banketbakkersopleiding gevolgd en was dus altijd al bezig met mijn handen en het verfijnde werk. Toen ik eenmaal bezig was om thuis meubels op te knappen, kwam ik erachter dat dit was waarmee ik verder wilde. Ik begon met het verkopen op marktplaats, ben naar de broodfabriek geweest en zo ben ik er eigenlijk steeds in verder gerold.”

Wat voor werk maak je allemaal?
“Het is heel divers. Wat ik voornamelijk doe is het restylen en opknappen van meubels. De rest van de spullen die je hier ziet zijn van andere amateurkunstenaars. Ik vind belangrijk dat amateurkunstenaars een plekje hebben waar ze hun werk kunnen stallen en tentoonstellen.”

Met wat voor materialen werk je?
“Ik werk het meest met krijtverf. Je kan het voor alle soorten meubel stukken gebruiken, omdat het zich zo makkelijk laat bewerken kan je het ook heel makkelijk corrigeren. Het is een heel fijn middel voor wat ik allemaal maak.”

Wat voor workshops geef je?
“Ik geef verschillende soorten workshop, denk bijvoorbeeld aan acrylgieten, sieraden maken van epoxy, meubels restylen, maar ook leer ik de mensen hoe je een transfersheet kan gebruiken. Mensen moeten lekker creatief bezig blijven. Je krijgt daardoor meer inspiratie, overzicht en je leert anders naar dingen kijken.”

Je verkoopt je eigen werk en dat van anderen?
“Ja, dat klopt. Ik wil graag mijn atelier beschikbaar stellen voor andere amateurkunstenaars, zodat zij ook hun spullen hier kwijt kunnen. Het moet wel en beetje matchen met de rest van het atelier. Mensen kunnen langs komen met wat foto’s, dan drinken we een kopje koffie en maken we kennis. Ze kunnen ook mailen naar info@raysprojects.nl

Hoelang doe je dit werk al?
“Het winkeltje bestaat al een jaar. Daarvoor deed ik het werk ook al maar was ik meer gericht op het maken voor vrienden en kennissen.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou meer aandacht besteden aan de amateurkunstenaars in Delft.”