Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- Genieten van een dorpse sfeer in de grote stad. Zo omschrijft Annemarie Bas het wonen in haar monumentale huis, dat onderdeel is van het Agnetapark. “Het is hier net een dorpje op zich, heerlijk in het groen. Achter is een gemeenschappelijke tuin, los van de eigen tuin, en aan de voorkant heb je de kneuterigheid van de straat. Daar maak je een praatje met je buurman, doe je een paar keer per jaar een buurtborrel en zorg je voor elkaars planten en katten. Zonder de deur plat te lopen bij elkaar, want er is genoeg ruimte voor je eigen ding”. 

Het parkgebied is ooit gekocht door directeur Van Marken van de nabijgelegen Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek. Bas spreekt van vroege sociale woningbouw. “Er wonen hier in de straat mensen, die nog bij “de Gist” hebben gewerkt. Maar er is een leuke mix met nieuwere bewoners”. De bewoonster is van meet af aan zeer geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van het Agnetapark en heeft er diverse boeken van in haar bezit. “Die laat ik achter voor de volgende bewoner”, geeft ze aan.

Al verbouwd
Het monumentale karakter met de rijke geschiedenis was wat Annemarie zo aantrok in de woning toen ze deze zes jaar geleden betrok. Het feit, dat het station op een kwartiertje afstand ligt en ook het centrum zo bereikt kan worden, speelde ook zeker mee. Een belangrijke aantrekkingskracht was verder, dat de woning door de vorige eigenaar al grondig was verbouwd. “Deze had het huis al gekocht. De meeste van deze woningen komen uit de verhuur, en dan moet je er meestal nog veel aan doen”. Annemarie kwam wat dat betreft dus in een gespreid bedje. Zo zat er een nieuwe keuken in en was er opnieuw gestuct en geïsoleerd. “Sneeuw blijft op mijn dak het langst liggen”, illustreert ze.

Het interieur kenmerkt zich door kleurigheid, die bijvoorbeeld het wit van wanden en tegels en de eiken gelakte vloer in de woonkamer nog beter tot zijn recht laat komen. “De muren zijn nog niet zo lang geleden opnieuw geverfd”, aldus Annemarie. Er is gewerkt met authentieke accessoires als een tot houtkachel omgebouwde kolenkachel, net als de woning stammend uit eind jaren ‘20. Ook is de bewoonster naarstig op zoek gegaan naar de originele deuren horend bij het huis, om daar een kast van te laten maken op de eerste verdieping.

Monumentale regels
Van de keuken naar de schuur loop je droog onder het glazen afdak. “Er zijn tekeningen voor om hier eventueel een serre van te kunnen maken”, vertelt Bas. “Omdat het een monument betreft is men wel streng met het oog op veranderingen. Aan bepaalde zaken mag niet worden getornd, zoals de heggen en de kleur van de gevel. Dit heeft ook zijn charme, want je behoudt eenduidigheid. Maar op zolder bijvoorbeeld, heb ik een nieuw daklicht, dat officieel is toegestaan”. Hierdoor heb je een prachtig kijkje op de natuurlijke tuin met hortensia en pruimenbomen beneden. Annemarie blijft gelukkig wel in het groen zitten als ze zich in Zeist gaat vestigen voor een nieuw hoofdstuk in haar leven: samenwonen.

Beyerinckstraat 4, Delft
Vraagprijs is 489.000 k.k.
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding